COLOURBOX26645871.jpg

DANVA har på foranledning af Modelstyregruppen for de tre datamodeller DANDAS, DANVAND og D&V besluttet at datamodellen for D&V 1.1.1 ikke skal videreudvikles.

Det var oprindeligt DANVAs intention at D&V 1.1.1 skulle opdateres til D&V 2.0 og integrere til vores nye datamodeller, henholdsvis Dandas 3.0 og Danvand 2.0.

Markedet for drifts og vedligeholdelsessystemer har dog i de seneste år udviklet sig, således at der i dag er en række forskellige udbydere, der tilbyder løsninger på drift og vedligehold. Det vil være vanskeligt at finde grobund for en opgradering/anvendelse af D&V modellen i markedet, idet vi er meget sent ude. Vi har kun to applikationshuse nemlig Niras og Orbicon informatik, der udbyder løsninger på D&V modellen. Niras og Orbicon informatik oplyser samstemmende at de ikke længere ser nogen værdi i at påbegynde en opdatering af D&V modellen og at de ikke ønsker at basere deres fremtidige udvikling af drifts- og vedligeholdelsessystemer på DANVAs D&V model.

Aalborg Kloak og Aarhus Vand der begge er medlem af Modelstyregruppen og som anvender DANVAs D&V model følger trop og oplyser at de ikke ønsker at deltage i arbejdet med yderligere udvikling af D&V modellen.

DANVA har derfor besluttet at D&V modellen ikke skal videreudvikles. DANVA indstiller derfor opkrævningen af D&V licensen gældende fra 1. jan. 2017.

DANVA vil understøtte D&V modellen på vores hjemmeside til og med 2018.

Vil du vide mere?

For spørgsmål og kommentarer til ovenstående er I meget velkomne til at kontakte Lars Gadegaard.

Giv gerne feedback på denne artikel
DANVA arbejder hele tiden på at gøre det endnu bedre for dig. Derfor ville vi blive glade, hvis du ville give os feedback på denne artikel - enten ved at klikke på ikonerne nederst eller ved at skrive en mail til lf@danva.dk.

Tak for hjælpen.

Fandt du det du søgte?