39 @Jonasfotografi
Foto: Jonas Ahlstrøm. Den 30. og 31. maj 2024 samledes ca. 500 medlemmer i Kolding til DANVAs årsmøde.

Ca. 500 medlemmer samledes ved DANVAs årsmøde 2024. Årsmødet fokuserede på tendenser og udfordringer på arbejdsmarkedet i lyset af en øget konkurrence om arbejdskraft. Vi satte også fokus på emner som arbejdsmiljø, diversitet, social bæredygtighed og kunstig intelligens' rolle i vandsektoren.

DANVA vil gerne takke alle medlemmerne for deltagelsen i årsmødet 2024 med overskriften ”Fremtidens arbejdsplads”.

Årsmødet begyndte med åbningen af træfpunkter kl. 9.30. Herefter fulgte den officielle åbning af årsmødet kl. 10.00 ved Carsten Nystrup, DANVAs bestyrelsesformand, og Knud Erik Langhoff, borgmester i Kolding Kommune.

Efter åbningen afholdt vi generalforsamlingen fra kl. 10.20 til 12.00, hor DANVA både fik vedtaget regnskab, budget og ikke mindst også fik både ny strategi og ny formand, da Ellen Trane Nørby kunne indtage posten, efter Carstens Nystrup, der fortsætter som næstformand.

Under træfpunktspauserne kunne deltagerne kunne netværke og udveksle idéer. Her var også DANVA repræsneteret med en Strategistand, hvor medlemmer kunne komme og diskutere strategien. 

Pernille Tranberg præsenterede provokerende og inspirerende viden om kunstig intelligens og diskuterede nye teknologier og AI Act's rolle, alt imens unge og erfarne vandnørder speeddatede ude i vandrehallen. 

Dagen afsluttedes med en session om AI i praksis, hvor bl.a. Kurt Pedersen fra TREFOR delte erfaringer og viden med AI's værdiskabelse i vandselskaber.

 

Artiklen fortsætter efter billedegalleri

Anden dag begyndte med et inspirerende indlæg af professor Vincent Hendricks fra Københavns Universitet. Herefter fulgte en pause blandt træfpunkter, før Sara Louise Muhr, professor i mangfoldighed og ledelse på CBS, talte om bæredygtighed på fremtidens arbejdsplads.

Hun fremhævede betydningen af ledelse, diversitet og inklusion i vandsektoren og hvordan disse faktorer bidrager til employer branding og fastholdelse af medarbejdere.

Årsmødet blev afsluttet med en status for vandreguleringsudvalget ved Eskil Lykke Jacobsen, kontorchef hos Energistyrelsen.

Vi takker endnu engang alle deltagere for deres engagement og ser frem til at fortsætte arbejdet med at forme fremtidens arbejdsplads i vandsektoren sammen med jer.

Dette års møde var en stor succes takket være jeres deltagelse og engagement. Vi ser frem til at kunne invitere jer til DANVA årsmøde 2025 den 21. og 22. maj i Odense.