P1044563

Miljøstyrelsen og DANVA annoncerer et webinar med fokus på at forbedre og kvalitetssikre data i PULS, Miljøstyrelsens omfattende punktkildedatabase. Databasen spiller en central rolle i registreringen og opgørelsen af spildevandsselskabernes udledninger fra renseanlæg og regnbetingede udløb (RBU).

Miljøstyrelsen har for nylig udsendt en årlig henvendelse til kommuner og spildevandsselskaber, med opfordring til at kontrollere og ajourføre PULS-data og til at indberette nye eller nedlagte anlæg og vandmængder fra RBU'er.

Deadline for indberetning er den 15. marts 2024.

Indsatsen til at forbedre data i PULS er særligt relevant i lyset af det annoncerede gebyr på spildevandstilsynet, og Rigsrevisionens beslutning om at overføre en del af ansvaret for overløbsdata til spildevandsselskaberne.

I et samarbejde mellem Miljøstyrelsen og DANVA er et webinar på trapperne den 30. januar 2024, kl. 13-15. Webinaret omfatter bl.a. en præsentation fra Miljøstyrelsen (MST) om det nye spildevandstilsynsgebyr og ændringer i indberetningspligten. Der vil også være en gennemgang af årshjulet for kvalitetssikring af PULS-data, med særligt fokus på RBU og renseanlæg, samt en præsentation af et nyt værktøj til performancebenchmarking af spildevandsselskaber baseret på PULS-data.

Er du interesseret i at deltage i webinaret, kontakt Thomas Sørensen fra DANVA via e-mail på ts@danva.dk.