Se programmet her

Den økonomiske regulering presser selskabernes økonomi, og det er derfor vigtigt, at selskaberne får søgt om tillæg til den økonomiske ramme, når de påtager sig nye omkostninger. Tillæg er imidlertid ikke en nem disciplin, og reglerne for tillæg bliver hele tiden mere og mere omfattende og komplicerede.

DANVA afholder derfor en kursusdag om tillæg, hvor du som deltager bliver klædt på til at kunne:

Identificere og søge om tillæg for allerede afholdte omkostninger

Sikre at gældende regler og krav er overholdt med henblik på tillæg til fremtidige omkostninger

Selskaber vil ofte have afholdt tillægsberettigede omkostninger, der aldrig er blevet søgt tillæg for. Disse omkostninger kan stadig udløse et tillæg! Tilsvarende vil selskaber ofte have afholdt omkostninger, der burde være tillægsberettigede, men hvor et tillæg ikke kan godkendes, da regler og krav ikke er overholdt. I denne situation er tillægget tabt permanent, og selskabet kan ikke gøre andet end at sikre, at dette ikke gentages fremadrettet.

På kurset vil forskellige eksempler på godkendte ansøgninger blive gennemgået. Du vil blive præsenteret for praktiske eksempler på, hvordan krav og regler overholdes og hvordan du mest retvisende kan udregne dine omkostninger. I løbet af dagen vil tillæg pba. af kommunalt fastsatte, pålagte eller godkendte mål (§11, stk. 1 i ØR-bekendtgørelsen) få ekstra opmærksomhed, da det både er det mest søgte tillæg og det mest udfordrende tillæg at få godkendt.

Kurset henvender sig til alle medarbejdere inden for økonomi, plan- og projekt, drift og ledelse, der arbejder med ansøgning af tillæg til den økonomiske ramme.

Ved spørgsmål eller forslag til indhold kontakt venligst Morten Karstein Jensen på mkj@danva.dk