WWD2023 Social Media Banners Facebook

FNs World Water Day den 22. marts er hvert år en vigtig mærkedag for vandbranchen. Men dagen bør i virkeligheden have fuld fokus for alle, mener organisationen bag den verdensomfattende mærkedag, der i år lægger op til hastigere og fælles handling.

Landet over markerer de danske vandselskaber vandets egen mærkedag den 22. marts med forskellige aktiviteter og ekstra megen kommunikation til både skoler, erhverv og borgere. Formidlingsform og -indhold er forskelligt og afhænger i høj grad af de lokale udfordringer for drikkevandet. Men vandselskaberne deler samme overordnede budskab, som også flugter med årets tema for mærkedagen ”Accelerating change”, der afspejler, at vi alle har en rolle at spille i at beskytte vandet, og det haster.

Herunder ses et udsnit af vandselskabernes tiltag på Vandets dag 2023, indsendt af DANVAs kommunikationsnetværk KOMFOR. Siden bliver løbende opdateret med billeder fra de mange Vandets dag arrangementer.

Silkeborg Forsyning: Åbent hus på vandværk for skoleklasser og lokale borgere 

Foto: COLOURBOX.DK

Arwos: Stor BNBO-kampagne særligt målrettet de der bor i BNBO-områder. Budskabet er, at drikkevandet er en fælles ressource og ansvar og at hverdagshandlinger kan være med til at skade vores fælles drikkevand.
Se kampagnen i Arwos' område 

Foto: ARWOS

Herning Vand: Afholder et løb for 50 elever fra Gullestrup Skole bl.a. om vandforbrug i hjemmet.

Foto: Herning Vand

Vandcenter Syd: Uddeler drikkedunke ved byens drikkevandsposter med opfordring til at drikke vand fra hanen i stedet for ”plastikvand”.

Foto: VandCenter Syd

Novafos: Markerede dagen med rundvisning på hhv. Bagsværd, Sjælsø og Ådalens Vandværk.

Foto: NOVAFOS

Billund Vand: SoMe opslag med information til kunderne om drikkevandets tilblivelse og en påmindelse om at passe på grundvandet i fællesskab.

Object reference not set to an instance of an object.

BIOFOS: SoMe opslag om miljøfarlige stoffer i spildevand

FOTO: BIOFOS

Vejle Spildevand: SoMe opslag med animationsfilm, om hvordan man renser spildevand og fortællinger om, hvordan selskabet arbejder med at skabe ”vand i balance”.

Foto: COLOURBOX.DK

Lyngby-Taarbæk: Udsender Spar på vandet” nyhed og SoMe-opslag. 

Foto: COLOURBOX.DK

Din Forsyning: Benytter første spadestikevent for Varde Vandværk til budskaber om beskyttelse af kildefelter og udfordringer for grundvandet. 

Foto: DIN Forsyning

Samn Forsyning: Pressemeddelelse og invitation til aktive ture i området i hele uge 12 med fokus på indblik og involvering i selskabets arbejde med at sikre rent drikkevand og badevand. 

Foto: Samn Forsyning