Deltagere grundvands-seminar 2019.jpg

EnviNa og DANVA afholdt i denne uge det årlige fælles arrangement om aktuelle emner indenfor grundvand og vandforsyning.

"Det er anden gang, vi afholder det, og vi må konstatere, at vi ramt rigtigt, da vi for andet år i træk har fuldt hus," siger projektleder Britt Cramer Dalen, der har samlet trådene fra programkomiteen, som har sammensat programmet.

Målgruppen er medlemmer af DANVA og EnviNa, der arbejder med vandkvalitet og grundvand. Det er meget bredt, hvilket også afspejlede sig i programmet. Programmet veklsede mellem politiske emner, som hvordan kommer vi i mål med BNBO aftalen, og hard-core tekniske præsentationer om blødgøring og vandrensning. Derudover var vi igennem vandforsyningsplaner, grundvandsovervågning samt diverse vejledninger fra Miljøstyrelsen og Regionerne. Miljøstyrelsen var repræsenteret med 4 deltagere, så også der har vi haft stor opbakning.

Seminaret er en årlig tilbagevendende begivenhed og bæres af aktualitet, men så længe det går, som det går nu med drikkevandet, hvor der hele tiden kommer nye ting, vi skal forholde os til, så løber vi ikke sådan lige tør for aktuelle emner at erfaringsudveksle om. Og netop erfaringsudveksling er det, som vi ligger allermest vægt på. Vi ser det som meget vigtigt, at både sagsbehandlere og vandforsyninger er til stede, så vi får en bedre forståelse for hinandens arbejdsopgaver og rammebetingelser. Det betyder meget for den dialog, vi skal have lokalt om opgaveløsningen ikke kun på BNBO men også om indsatspanlægning, vandforsyningsplaner og indvindingstilladelser for bare at nævne nogle af de opgaver, vi skal løfte i fællesskab.

Hvis vi havde afholdt et tilsvarende arrangement hver for sig, havde vi ikke opnået det samme – nu taler vi med hinanden og ikke om hinanden. Det er et kæmpe plus for alle parter, og så er vi naturligvis glade for den store opbakning, som Miljøstyrelsen også denne gang viste ved at møde talstærkt op og dele de seneste nyheder med deltagerene.

Vi kommer på banen igen til næste år – så hold øje med mailboksen. Der er kamp om pladserne.

Har I allerede nu emner, som I mener kunne være aktuelle at behandle på sådan et fælles arrangement, så send en mail til Britt Cramer Dalen, DANVA på bd@danva.dk eller Lone Mølgaard, Envina på mail@envina.dk

Programkomiteen

Hans Peter Birk, Torben Hald og Jakob Top Jørgensen, EnVina.
Dorte Skræm og Claus Vangsgaard, DANVA.

Se programmet her.

Yderligere information

Kontakt Dorte Skræm på tlf.: 8793 3571 eller e-mail ds@danva.dk