Står dit selskab over for at skulle opsige en eller flere medarbejdere, kan du nu hente hjælp hos rådgivningsvirksomheden AS3. DANVA har indgået en toårig rammeaftale med AS3 og giver stemmeberettigede medlemmer mulighed for at købe støtte til at få opsagte hurtigt videre i nye jobs.

Det er de færreste ledere, der synes, det er en sjov opgave at opsige en medarbejder. Opgaven er ofte en af de hårdeste i jobbet, da den er forbundet med mange følelser – særligt for den leder, der ikke har prøvet at opsige en medarbejder før.

Men en værdig afsked er uhyre vigtig. Ikke kun for den opsagte, der går fra virksomheden med følelsen af, at han eller hun er blevet behandlet ordentlig. Men også for virksomheden. Det fortæller markedschef hos AS3, Ann Fagerdal.

”Det er god personalepleje at behandle en opsagt medarbejder ordentligt lige fra den dag, hvor opsigelsen er delt ud, indtil den dag hvor opsigelsesperioden udløber. Med en værdig afsked minimerer virksomheden også risikoen for støj, og det skaber både respekt og ro hos de blivende medarbejdere, samarbejdspartnere og omgivelserne,” siger hun. 

Ann Fagerdal portræt_januar18_0015.jpg

9 ud af 10 personer i et outplacement-forløb hos AS3 får nyt job i løbet af seks måneder.

9 ud 10 kommer hurtigt og godt i job igen

Siden 1989 har AS3 arbejdet med outplacement og jobrådgivning, og gennem årene har de hjulpet mere end 75.000 opsagte medarbejdere og ledere videre i nye, gode jobs.

”Med et outplacement-forløb får den opsagte personlig støtte og vejledning til at komme hurtigt videre. Og det virker: 9 ud af 10 personer i et outplacement-forløb hos AS3 får nyt job i løbet af seks måneder,” siger Ann Fagerdal. 

Hun fortæller, at der også kan være en økonomisk gevinst at hente for den virksomhed, der køber et outplacement-forløb til en opsagt medarbejder eller leder.

”En del af de opsagte, der deltager i et outplacement-forløb, kommer i job igen efter blot to eller tre måneder. Hvis de har en lang opsigelsesperiode, men hurtigt finder et nyt job, får den gamle arbejdsgiver mulighed for at lave modregning i lønnen,” forklarer Ann Fagerdal.

Fordelagtige priser på alle ydelser

Rammeaftalen mellem DANVA og AS3 betyder, at alle medlemmer frem til udgangen af november 2019 kan købe outplacement-forløb hos AS3 til priser, der ligger under markedsprisen.

”Jeg hjælper gerne med at sammensætte det outplacement-forløb, der passer til den enkelte opsagte, uanset om han eller hun er specialist, leder, funktionær eller timelønnet,” fortæller hun. 

”Det er vores erfaring, at det at skulle opsige en medarbejder kan være meget svær situation. Derfor har vi også udviklet forskellige forløb, hvor den opsigende leder kan få træning i, hvordan han eller hun håndterer den svære samtale,” siger Ann Fagerdal.

Hun fortæller, at DANVAs medlemmer altid kan tage direkte kontakt til hende, hvis de ønsker råd om eller vejledning i, hvordan de gennemfører en værdig opsigelse.  

Rammeaftale mellem medlemmer af DANVA og AS3

Læs rammeaftalen her.

Disclaimer

DANVAs vurderinger af de juridiske problemstillinger er tænkt som sparring/vejledning, som kan anvendes i forsyningernes egen sagsbehandling. Vurderingerne er foretaget med afsæt i gældende lovgivning og praksis på tidspunktet for vurderingen, og der tages således forbehold for eventuelle, senere lovændringer og/eller ændring af rets- og administrativ praksis. DANVA påtager sig herefter intet ansvar for eventuelle tab eller skader som følge af det publicerede materiale under ”Spørgsmål & Svar” eller tredjemands brug heraf, hvad enten dette skyldes fejl og uhensigtsmæssigheder i eller manglende opdatering af materialet eller andre årsager.