DSC7624

På grund af corona-nedlukningen måtte Simon Birch arbejde hjemme de første seks uger i sit nye job hos Vejle Spildevand.

Forventningen glæde var blandet op med en del nervøsitet, da ingeniør Simon Birch 1. april troppede op til første arbejdsdag i hans nye job hos Vejle Spildevand.

Det var midt under den mest nedlukkede del af forårets corona-nedlukning af det ganske land, og Simon Birch vidste, at alle hans nye kolleger i Plan og projektafdelingen tre uger forinden havde fået besked på at arbejde hjemme. Han selv skulle kun møde ind den første dag for at få en arbejdscomputer og en kort introduktion fra afdelingens chef Robert Schmidt, derefter stod den indtil videre også på hjemmearbejde for Simon Birch, nyansat eller ej.

”Jeg var enormt spændt på, om jeg overhovedet kunne bidrage med noget arbejdsmæssigt under de omstændigheder”, siger Simon Birch. Men bidrage kunne han.

Gik over forventning

”Det gik godt, faktisk over forventning. Jeg kom straks i gang med at lave projekter og holde Teams-møder på nettet med de andre medarbejdere. Blandt andet arbejdede jeg med et projekt med en byggemodning med en stram tidsplan, og det gik fint”, fortæller han.

Helt upåvirket af situationen var han dog ikke.

”Det er vigtigt at kende dem, man arbejder sammen med, og det føltes noget specielt
at ringe op og snakke om noget arbejdsmæssigt med en kollega, som man aldrig havde set
i virkeligheden”.

Fra 11. maj måtte medarbejderne i Plan og projekt igen komme på Vejle Spildevands kontor, men selvfølgelig med restriktioner.

”Der var det underligt, at man ikke måtte give folk hånden, første gang man mødte dem ansigt til ansigt. Flere gange kom jeg til at række hånden frem, men skyndte mig så at trække den til mig”, fortæller Simon Birch med et smil i stemmen.