Dataspaces (1)

Flere steder er der blevet puslet med tanker om et Data Space for energi og forsyning. En samlet energi- og forsyningssektor afholder åben online workshop den 8. februar 2022.

Tankerne om Data Spaces buldrer frem

Flere steder er der blevet puslet med tanker om et Data Space for energi og forsyning. Både på europæisk plan, i regeringens Digitaliseringspartnerskab, i forskningskredse, og i nationale interesseorganisationer. Dansk Energi og Energinet har lavet et dialogoplæg, der har været drøftet med forsyningssektoren i Danmark.

Hent "Dialogoplæg: Etablering af et Data Space for energi og forsyning".

Invitation fra samlet energi- og forsyningssektor

Nu er tiden kommet til et fælles initiativ. En åben online-workshop den 8. feb. 2022 kl. 9 – 12, med fokus på dialog mellem dem, der kan se sig selv i et kommende Data Space for energi og forsyning. Det handler om at modne tankerne og identificere potentielle cases, så vi har en fælles forståelse og målbillede.

Invitationen kommer fra en gruppe, der ud over Dansk Energi og Energinet repræsenterer en bred vifte af forsyningsarterne i Danmark herunder Dansk Fjernvarme, Evida, DANVA, Danske Vandværker, Dansk Erhverv, KL og Dansk Industri.

Vi skal alle sammen ”i arbejdstøjet” på workshoppen

Der er mange spørgsmål, der trænger sig på ved et Data Space for energi og forsyning. Hvordan deler vi data mest hensigtsmæssigt? Hvad kan man bruge et Data Space til? Hvilke cases er mest oplagte? Og har vi overhoved samme billede af, hvad det er? Det er spørgsmål, som vil komme i spil i et miks mellem oplæg og dialog.

Så vær med til at drøfte potentialet i arbejdet med at skabe de bedste forudsætninger for den digitale transformation af energi- og forsyningsområdet – som konstruktivt indspil til myndighederne.

Tilmelding og yderligere information

Program og tilmelding fremgår af dette link til Dansk Energis hjemmeside.

Deltagelsen er gratis.

DANVA har deltaget i indledende møder i ovennævnte gruppe med henblik på at opnå en fælles forståelse af et Data Space.

For yderligere information kontakt Senior Projektleder Lars Gadegaard (lgc@danva.dk) fra DANVA.