Inspirationspris 928

På Dansk Vand Konferencen blev der uddelt hæder til kometer, ildsjæle og initiativtagere, som med deres viden og engagement er med til at sætte pejlemærkerne for branchen.

Kometer får os til at læne nakken bagover, kigge op og bare tænke ‘wauw’. Med den indledning overrakte adm. direktør i BIOFOS John Buur Christiansen BIOFOS Ressourcepris til Nerea Uri Carreño, som er innovationsspecialist i Vandcenter Syd, Ph.d. og forperson for YWPD.

Hun modtog BIOFOS Ressourcepris – og 50.000 kr. i tilgift – fordi hun med Ressourcepriskomiteens ord er en kapacitet, som skaber forbindelser mellem teori, praksis og mennesker. I praksis arbejder hun dedikeret og nyskabende med at mindske udledningen af lattergas fra renseanlæg. Som erhvervs-ph.d. har Nerea forsket i udvikling af fremtidens biologiske renseteknologier og begrænsning af emissioner. Samtidig er Nerea en formidabel formidler, hvilket blandt andet kommer til udtryk i hendes engagement i YWPD. 

“Formålet med BIOFOS’ Ressourcepris er at hædre kolleger, som har et tårnhøjt niveau, og som på den måde hæver barren for os alle sammen, så vi som branche sigter højere. Nerea Uri Carreño er et af de fyrtårne, som vi andre kan pejle efter,” siger adm. direktør i BIOFOS John Buur Christiansen. 

Fakta om BIOFOS Ressource- og Inspirationspris

BIOFOS Ressourcepris tildeles for enten ved konkret forskning eller udviklingsarbejde at have opnået ekstraordinære, væsentlige eller nyskabende resultater inden for spildevandsrensning, gennem et årelangt virke at have bidraget til udviklingen af spildevandsrensningen i Danmark eller gennem undervisnings- eller formidlingsaktiviteter at have bidraget til information om spildevandsrensning. 

Du kan læse mere om BIOFOS Ressourcepris på www.biofos.dk/ 

 

Inspiration og engagement 

Udover Ressourceprisen uddelte BIOFOS også Inspirationsprisen på årets Dansk Vand Konference. Den blev tildelt hhv. Anders Bækgaard, forhenværende kongrespræsident for IWA-kongressen i København, og Jan M Jørgensen, miljøtekniker i SK Forsyning, der som en af de første i Danmark forfulgte nogle overraskende fund af DPC i drikkevandsboringer. Tilsvarende var det også Jan M Jørgensen, der - med sin næse for miljømæssige ubehageligheder - bragte PFOS fra brandskolen i Korsør frem i dagens lys. Også den dagsorden er nu national og har påkaldt sig stor og berettiget opmærksomhed. 

Anders Bækgaard modtog også en Inspirationspris, da han har været en af nøglepersonerne i at verdens største branchekongres – IWA-kongressen i år blev holdt i Danmark. Gennem en periode med Corona, har han over en årrække formået at fastholde, at kongressen skulle afvikles i Danmark, og dermed givet den danske vand- og spildevandsbranche en helt unik mulighed for at præsentere sig for hele verden.