HOFOR_Brondby_Vand_blødgøring 220817_036_300ppi.jpg
Foto: HOFOR

DANVA arbejder på at gøre det nemmere ved at opstille vejledende branchekrav. Følg med i, hvad der sker i materialenetværket.

De senere år har der været meget fokus på risikoen for afsmitning til vandbanen fra de stoffer og materialer, der anvendes, når der eksempelvis bygges nye vandværker. Det er et stort arbejde at skabe det nødvendige overblik, derfor er DANVA i gang med at indsamle og koordinere viden på området, som DANVAs medlemmer kan få gavn af. Målet er at have opbygget kompetencer til at hjælpe medlemmerne med sikkert materialevalg til drikkevandsforsyningen.

Materialenetværket er en del af denne opgave.

Netværket har holdt to møder indtil videre. Hvad der blev snakket om, kan du, som medlem af DANVA, læse mere om her, ligesom du også her kan se det materiale, der indtil videre ligger på arbejdet. 

Nyt kursus på vej

Den 5.-6. december afholder DANVA kursus om materialer i kontakt med drikkevand. På dette kursus sætter vi fokus på afsmitning fra materialer både hvis man har ISO22000 og skal certificeres, men også fra lovgiver i forbindelse med sikring af vandkvaliteten. Læs mere og tilmeld dig her. 

Stærkere sammen

DANVA har med kurser om materialevalg og ansættelsen af Sten Kloppenborg og senest Carsten Vejergang for alvor skiftet gear i forhold til at prioritere området. Og hele pointen med at samle det i foreningsregi er at stå stærkere over for producenter og myndigheder.

Seniorkonsulent i DANVA, Sten Kloppenborg, har tidligere sammenlignet foreningens rolle med en indkøbsforening. ”Ved sammen at opstille fælles vejledende branchekrav, bliver det meget nemmere for de enkelte vandselskaber, når de skal lave udbud på kommende vandværker og boringer. Det er jo ikke alle selskaber, der har mulighed for at ansætte eksperter inden for afsmitning.” 

Han påpeger desuden, at de vejledende branchekrav også bliver en fordel for producenterne, fordi det vil kunne medføre ensartede krav fra vandselskaberne til produkterne.