Scholarship Til Kenya
Deltagere fra Kenya.

IWA Danmark har uddelt rejselegater til unge talenter i samarbejde med Next Generation Water Action.

Rekruttering til vandbranchen er et vigtigt indsatsområde, og det internationale samarbejde om at løse verdens vandudfordringer kan inspirere unge til at vælge en uddannelse og et arbejdsliv i vandets tjeneste.

DANVA og IWA Danmark har deltaget i dommer-juryen i et internationalt event arrangeret af DTU Skylab, hvor unge akademikere og en række start-ups konkurrerede om at finde de bedste løsninger på en række vand- og klimaudfordringer. Der var deltagere fra 5 lande: Kenya, Indien, Ghana, Sydkorea og Danmark. Nogle af deltagerne vandt et rejselegat til IWA kongressen i Danmark næste år.

Rejselegaterne blev overrakt af Anders Bækgaard, der er kongres-præsident for IWA World Water Congress & Exhibition, der afholdes den 11.-15. september 2022 i København. Vi håber, der kommer mange deltagere fra hele verden – ikke mindst Young Water Professionals.
IWA Danmark har uddelt i alt 80.000 kr. til rejselegater til unge akademikere og starts-ups, så de har mulighed for at deltage i den store vandbegivenhed i Danmark næste år.

Rejselegaterne blev uddelt i DTU Skylab på DTU den 18. maj, og du kan se vinderne herunder.

Young Academics:

Team Kenya vandt IWA WCC 2022 scholarship for projektet: Chromium recovery from Tannery wastewater.
Team India deltog virtuelt og vandt IWA WCC 2022 scholarship for projektet MIDAS: Model of Interactive Decision Assistance Simulator.
Team Denmark vandt IWA WWC 2022 scholarship for projektet Peater: An autonomous, self-sustaining IoT monitoring system specially designed for peatlands.

Young Entrepreneurs:

Julia Hammann vandt både et IWA WWC 2022 scholarship og bedste pitch om projektet: 4Life Solutions: A Danish based impact-company aiming to deliver clean, sustainable water to everyone who needs it by developing and implementing the affordable household water purification device, the SolarSack.
Akansha og Abhilesh Agarwal vandt IWA WCC 2022 scholarship for Agromorph Solutions: An algal water technology company that offers "Re-invented Fresh Water" from municipal liquid wastewater.
Samuel Kinyanjui and Hamed Beheshti vandt IWA WCC 2022 scholarship for Waterkiosk: Installs, operates and maintains solar water desalination systems for off-grid communities around Africa.

Læs mere

Læs DANVAs nyhed om finalen i Next Water Generation Action her. 
Læs DTU Skylab’s pressemeddelse om finalen her. 

Se flere fotos fra finalen herunder:

Der var vindere i flere kategorier.
Ines Breda sidder i styregruppen for IWA's Young Water Professionals, der var medarrangør, og hun holdt en engageret tale til deltagerne. Hun sidder også i programkomiteen for IWA kongressen i København.
IWA's direktør Kala Vairavamoorthy holdt en virtuel tale - se skærmen til højre.
Her ses en partner fra Rambøll og en dommer.
Unge med certifikater for deltagelse i Global Water Initiative.
To af dagens vindere.
Arrangører og deltagere fra DTU.
En mindeværdig dag med glade, unge mennesker.
Anders Bækgaard i en regn af konfetti efter uddeling af rejselegaterne.

Yderligere information

Kontakt Helle Katrine Andersen på hka@danva.dk eller Anders Bækgaard på ab@danva.dk

Helle Katrine Andersen er formand for IWA Danmark og sad i dommerkomiteen, der udvalgte vindere.
Nadia Lund sidder i bestyrelsen for Young Water Professionals Denmark og var medarrangør af eventen.
Alle deltagende studerende og iværksættere fik certifikat for deres engagement og deltagelse på vegne af DTU og IWA YWP.
Drikkedunk med logo til minde om begivenheden.