BIOFOS Ressourcepris Vindere
Fra venstre ses John Buur Christiansen, adm. direktør i BIOFOS, Jørgen Nørby, formand for Klimatoriums bestyrelse, og Lars Nørgård Holmegaard, direktør for Klimatorium og Lemvig Vand. Foto: Helle Arensbak Hansen.

BIOFOS Ressourcepris blev overrakt ved Dansk Vand Konference 2021.

Prisen blev overrakt på konferencen i Aarhus den 24. november. Klimatorium modtog Ressource-prisen, fordi det innovative klimacenter står som et fyrtårn på havnen i Lemvig og er et lysende eksempel på, hvordan man skaber samarbejde om bæredygtige vand- og klimaløsninger.

En vejviser for klimasamarbejde

"På havnen i Lemvig i det nordlige Vestjylland har Klimatorium skabt en platform til formidling af innovative bæredygtige vand- og klimaløsninger. De har om nogen vist, at det er muligt at fremme bæredygtighedsdagsordenen lokalt, regionalt, nationalt og internationalt”, sagde John Buur Christiansen, adm. direktør i BIOFOS, ved prisoverrækkelsen.

At modtage Ressourceprisen er for Klimatorium en stor motivationsfaktor.

Lars Nørgård Holmegaard, adm. direktør i Klimatorium, var meget glad for at modtage prisen og sagde:

"Klimatorium er sat i verden for at løse klimaudfordringer og ændre dem til noget positivt. Spildevandsforsyninger står over for mange udfordringer, der er skabt af klimaforandringer, og de kan vendes til løsninger, udvikling, oplevelser, spændende uddannelser og arbejdspladser. At modtage BIOFOS Ressourcepris er for os en stor ære."

Med sit brede sigte på klimasamarbejde er Klimatorium i sandhed et fyrtårn for SDG 17 – Partnerskab for handling.

Med prisen følger 50.000 kr. til Klimatorium.