sikkerhed1.jpg

Kalundborg Forsyning blev natten til fredag ramt af et ransomware-angreb.

Kalundborg Forsyning blev natten til fredag ramt af et ransomware-angreb. Angrebet låste adgangen til forsyningens data, og blev antagelig udført alene med det formål at få en løsesum for at gøre data tilgængelige igen.

Forsyningen gik med det samme i gang med at beskytte den digitale adgang til anlæggene. Kalundborg Forsyning kan på nuværende tidspunkt ikke sige så meget om omfanget, samt hvor og hvordan virusset er kommet ind i systemet. Da der i denne slags sager er en lille risiko for datalæk, opfordrer forsyningen deres kunder til at være ekstra opmærksomme det næste stykke tid.

Forsyningen forventer dog ikke at data er kopieret, da man ikke umiddelbart kan se dataoverførsler ud af huset. Derfor vurderes risikoen for datalæk at være minimal. De data vi typisk har på de pågældende filer er navn, adresse, målernr og forbrug og det kan man ikke umiddelbart bruge til noget

Da Kalundborg Forsyning er den del af den kritiske infrastruktur, samarbejdes der med både politi og Center for Cybersikkerhed om den korrekte håndtering af hændelsen.