Hans Jørgen Modtager Diplom
Professor Hans-Jørgen Albrechtsen, DTU Miljø, fik overrakt grundvandsprisen af VandCenter Syds direktør Mads Leth ved årets Dansk Vand Konference 24. november 2021. Foto: Helle Arensbak Hansen.

Professor Hans-Jørgen Albrechtsen (DTU) er tildelt VandCenter Syds Grundvandspris 2021 på 50.000 kr.

Prisen uddeles årligt til personer eller organisationer, der gør en særlig indsats for at beskytte det danske grundvand.

Hans-Jørgen Albrechtsen har gennem årene markeret sig som en vigtig talsperson for grundvandet og bliver brugt som ekspert af medier landet over. Som biolog, ph.d. og professor er han med til at skabe og formidle den nyeste viden om grundvand – altid med solid videnskabelig forankring.

Han har bl.a. bidraget med betydningsfuld forskning inden for grundvandsforurening med pesticider og deres konsekvenser for vores drikkevandsproduktion. For tiden arbejder han især med mikrobiologiske processer i drikkevandsbehandling, og han deltager i et tværgående nationalt samarbejde med Danmarks største vandforsyninger om at beskytte grundvandet til drikkevand.

Hans-Jørgen er kendt for sin toneangivende og tydelige stemme, når det handler om grundvand og grundvandsbeskyttelse. Han er vedholdende og dedikeret uanset udfordringen og er med til at sætte grundvand højt på dagsordenen.

Læs mere

Læs mere om VandCenter Syds Grundvandspris.