Ejby Mølle 029.jpg
Opgørelser fra 2019 viser, at vi producerer mere energi, end vi selv har brug for.

VandCenter Syd er blevet energineutral. Opgørelser fra 2019 viser, at vi producerer mere energi, end vi selv har brug for.

Det er særligt vores største renseanlæg Ejby Mølle, som leverer energiproduktionen. På anlægget producerer vi varme og el af biogas, der udrådnes af slam fra spildevand. Ejby Mølle er internationalt anerkendt for sine resultater og har gennem mange år været selvforsynende med energi, på trods af at processerne på et renseanlæg kræver meget energi.

Det nye er, at VandCenter Syd nu er energineutral. Det vil sige, at vi producerer mere energi, end vi bruger i hele virksomheden – også til at levere drikkevand og til hele administrationen.

Du kan læse mere om resultatet på: https://www.vandcenter.dk/nyheder/2020/04-energineutral2019

Ansvarlighedsrapport

Tallene for vores energiproduktion- og forbrug følger vi årligt i vores ansvarlighedsrapport, som lige er udkommet for 2019.

Rapporten stiller skarpt på VandCenter Syds samfundsansvar og bæredygtighed, og er kundernes mulighed for at ”kigge os over skulderen”. Udover energitallene kan man bl.a. læse om klimatilpasning, drikkevandskvalitet, vores fodaftryk, investeringer og arbejde i udlandet.

Du finder rapporten her: https://www.vandcenter.dk/om-os/ansvarlighed