Årets Varmepumpe By 2020
Fra venstre: Direktør Raymond Skaarup, borgmester Allan S. Andersen, bestyrelsesformand Einer Lyduch og projektleder Hasmik Margaryan med prisen ’Årets varmepumpe by 2020’, som Tårnby Forsyning har fået tildelt af EHPA.

European Heat Pump Association (EHPA) har tildelt Tårnby Forsyning prisen for Årets varmepumpe by indenfor store varmepumper. Det er en fin anerkendelse af selskabets unikke, smarte og grønne energicentral, der blev indviet på renseanlægget i september.

European Heat Pump Association (EHPA) har tildelt Tårnby Forsyning prisen for Årets varmepumpe by indenfor store varmepumper. Det er en fin anerkendelse af selskabets unikke, smarte og grønne energicentral, der blev indviet på renseanlægget i september.

Tårnby Forsyning har fået tildelt prisen i den såkaldte ’DECARBINDUSTRY category’, der omhandler store varmepumper med kombineret varme og køling i en symbiose med spildevand, grundvand og energi. Prisen anerkender det mest effektive, smarte og bæredygtige lokale varmepumpeprojekt. Et projekt hvor en række kendte teknologier integreres på en unik måde.

Beæret bestyrelsesformand

Bestyrelsesformand Einer Lyduch er beæret over prisen og udtaler: ”Det er med stolthed, at vi som forsyning modtager prisen som ’Årets Varmepumpe by 2020’ af European Heat Pump Association.

Tårnby Forsynings Energicentral – med de store varmepumper – understøtter som helhed en lang række af FN’s verdensmål. Herunder en øget anvendelse af vedvarende energi, at gøre byerne inkluderende og bæredygtige, reducere byernes miljøbelastning og øge energieffektiviteten”.

Borgmester: Stor anerkendelse

Borgmester Allan S. Andersen ser prisen som en stor anerkendelse og udtaler: ”Det er en stor og vigtig anerkendelse, som vi får med denne pris.

I Tårnby Kommune ser vi varmepumper som fremtidens varmekilde, der hvor vi ikke har mulighed for at tilbyde borgerne fjernvarme. For at øge kendskabet til varmepumper har vi holdt borgermøder om mulighederne med varmepumper til erstatning for olie og gasfyr. Hver bygning eller bolig der konverteres, har en stor CO2-reduktion og er den langt mest effektive måde at reducere sin CO2-udledning. I Tårnby Kommune arbejder vi på at udfase den fossile opvarmning og erstatte den med fjernvarme eller varmepumper. Det være sig både egne bygninger, hos private og i erhvervslivet”. Det er med prisen hele konstruktionen af Energicentralen, der er honoreret. Herunder varmepumpernes brede anvendelse til henholdsvis varme og køl med udnyttelse af spildevandet, kølelageret og i fase 2 et såkaldt ATES-anlæg.

Fakta om EHPA og prisen

European Heat Pump Association (EHPA) repræsenterer størstedelen af den europæiske varmepumpeindustri. Medlemmerne udgør varmepumpe- og komponentproducenter, forskningsinstitutter, universiteter, testlaboratorier og energiagenturer.

Prisen blev lanceret i 2011 for at sætte spot på byer og regioner, der har indført et energieffektivt projekt, som udnytter varmepumpeteknologi. EHPA uddeler hvert år en pris i 4 kategorier, som har til formål at fremme grønne teknologier.