Vand Grand Prix 21.08.2019 vandsmagning.jpg
DR 2 udsender den 21. december 2019, kl. 20.30 temaudsendelse om vand med bl.a. optagelser af Vand Grand Prix 2019.

DANVA har i samarbejde med DR2 afholdt et mini Vand Grand Prix i august. To af landets bedste sommeliers havde her til opgave at pege på det mest velsmagende vand blandt de 29 deltagere. Den 21. december sender DR2 Tema om vand.

Sommelierne Lars Spring fra restaurant MA og Frederik Czapnik fra restaurant NIMB gik systematisk til værks. Vandet blev inspiceret; først med øjnene, så med næsen, inden glasset blev sat til læberne og dets læskende indhold gled over tungen. Koncentrationen kunne ses i ansigterne på de to, og den afspejlede opgavens kompleksitet. Det var en ordentlig mundfuld!

Under smagningen udbryder Lars Spring i retning af Lasse Spang Olsen, redaktør for temaudsendelsen: ”Kvaliteten af det, jeg har smagt er forbavsende fint og godt. Det synes jeg, du skal sige. At vi jo her finder vores personlige vinder, men at alle vande har en høj kvalitet”.

Se afgørelsen

Se temaudsendelsen om vand den 21. december 2019 kl. 20.30 på DR2 og hør de to smagseksperters egne begrundelse for, hvorfor landets mest velsmagende vand i 2019 kommer fra solskinsøen Bornholm.