risikoananlyse for analyse.jpeg

Vandselskaberne kan med fordel udarbejde en risikovurdering med tilpasset prøvetagningsprogram. I en ny vejledning, DANVA sammen med Danske Vandværker har udarbejdet, kan vandselskaberne finde hjælp med den opgave.

Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg blev ændret væsentligt i oktober 2017.

Hvor der før var opstillet kontrolprogrammer for vandværk, ledningsnet og boringer, er der nu krav om kontrolprogrammer ved forbrugerens taphane og i boringer. Samtidig er listen over parametre udvidet og tidligere tilpasninger gælder i visse kommuner som udgangspunkt ikke mere. Analyseprogrammet kan tilpasses igen, hvis der foretages en risikovurdering.

Vejledningen har til formål at støtte vandforsyningerne i arbejdet med at sikre vandkvaliteten. Vejledningen giver et bud på, hvordan overvåg-ningen kan tilrettelægges og hvordan man kan tilføje eller fjerne stoffer fra analyseprogrammet med afsæt i en risikovurdering. Der er forslag til analysepakker og vedlagt eksempler på, hvordan opgaven er grebet an forskellige steder i landet. Eksempelsamlingen vil løbende blive opdateret med nye eksempler.

Yderligere information

Kontakt Dorte Skræm på 8793 35 71 eller ds@danva.dk

Giv gerne feedback på denne artikel
DANVA arbejder hele tiden på at gøre det endnu bedre for dig. Derfor ville vi blive glade, hvis du ville give os feedback på denne artikel - enten ved at klikke på ikonerne nederst eller ved at skrive en mail til lf@danva.dk.

Tak for hjælpen.

Fandt du det du søgte?