Gruppearbejde.jpg

Den femte YWPDK konference fandt sted den 7. og 8. marts i Skanderborg – første dag hos AquaGlobe - Water Solution Center og anden dag hos DANVA i Vandhuset.

Udveksling af viden og besøg

”Vi er rigtigt glade for at modtage Young Water professionals til deres femte konference i Danmark og hjælpe dem med at sætte fokus på fremtidens vandforsyning. AquaGlobe er et besøgs- og videnscenter, der skal få viden om vandudfordringer helt op til overfladen ved at illustrere vigtigheden i en verden med klimaforandringer. Det er meget inspirerende for os at være værter for nogle af de unge talenter i branchen, og det håber vi at gøre meget mere”, udtaler direktør i Skanderborg Forsyning, Jens F. Bastrup.

YWPDK konferencen styrkede deltagernes kompetencer indenfor grafisk facilitering, gav dem en rundtur på Skanderborgs tekniske faciliteter og dannede rammen om deres generalforsamling på dag 1 i AquaGlobe. På dag 2 i Vandhuset blev der pitchet forskningsresultater og projekter, og der var workshops om innovativ tænkning og om YWPdk’s rolle i fremtiden.

Fremtiden for vand er på vej

Inês Lousinha Breda har lige færdiggjort sin PhD om fjernelse af mangan i dansk vandværker. Det var en erhvervsPhD mellem VIA University College, Aalborg Universitet og Skanderborg Forsyning – og en PhD, der gav hende Grundfos prisen ved Vandforsknings-konferencen i 2019.

Hun forklarer: “Forskning i vand hænger sammen med at kæmpe for vores fælles fremtid. FN’s verdensmål viser med al tydelighed, at vand hænger sammen med alt andet. Og World Economic Forum har lige identificeret de ti største trusler mod menneskeheden: 9 ud af 10 var relateret til vand. For at håndtere en udfordring som denne, har vi brug for innovation og ambitiøse partnerskaber på tværs af sektoren og nationale grænser. Derfor er jeg glad for at tage Young Water Professionals med til Aqua-Globe og Skanderborg Forsyning for at diskutere fremtiden for vand”.

Om AquaGlobe

AquaGlobe er et Water Solution Center og et partnerskab med 15 ambitiøse og innovative virksomheder indenfor vandteknologi. Partnerskabet har som mål at bidrage til FN’s verdensmål 6 om rent vand og sanitet til alle og verdensmål 17 om partnerskaber for handling. AquaGlobe skal udvikle, teste og demonstrere state-of-the-art bæredygtig dansk vandteknologi direkte i Skanderborg Forsynings fungerende ledningsnet og måle det i realtid.

Læs mere

Se program for YWPDK konferencen her. 
Læs artikel om konferencen i næste nummer af DANSKVAND, der udkommer 5. april.

DANVAs afdelingsschef Helle Katrine Andersen holdt oplæg.
Thor Danielsen holder oplæg.
Deltagerne lytter.
Networking i Vandhuset.