Bjarne Langdahl Riis.jpg

Bjarne Langdahl Riis er blevet ansat i Skanderborg Forsyning som afdelingschef for Projekt og Udvikling.

Bjarne har en stærk baggrund indenfor vand med en PhD i mikrobiologiske processer og medbringer stor erfaring med innovation, partnerskaber og klynger fra et direktørjob i Agro Food Park. Bjarne har tidligere været ansat i Teknologisk Institut og DHI. Han bor med sin familie i Tebstrup og bliver del af en ung organisation med fokus på samarbejde og faglig udvikling.

Fortsat strategisk udvikling

Bjarne kommer til at bruge en masse af det han har med i rygsækken.

”Vi er rigtigt glade for at få Bjarne med ombord. Hans profil passer rigtigt godt ind i det vi vil med forsyningen og den retning vi har sat med i Skanderborg Forsyning med AquaGlobe partnerskabet”, udtaler adm. direktør i Skanderborg Forsyning, Jens F. Bastrup og fortsætter:
”Bjarne kommer med nogle bundsolide vandkompetencer kombineret med en stor viden om innovation, klynger, start ups og forbindelsen mellem vand og fødevarer fra sin tid i Agro Food Park. Vi ser frem til at få Bjarne med på holdet og sammen med hele organisationen gøre dét, der vil fastholde vores position som Danmarks mest moderne vandselskab”.

Som afdelingschef for Projekt og Udvikling vil Bjarne få til opgave at lede forsyningens helt grundlæggende arbejde med byggemodninger, saneringer og klimatilpasning. Men han vil også blive en vigtig stemme i arbejdet med innovation, klyngedannelse og cirkulær økonomi, som præciseret i Skanderborg Kommunes Ejerpolitik for forsyningen og i arbejdet med kommunens strategi for FNs verdensmål.

Innovation, klynger og Vandvision 2025

Med Bjarne har Skanderborg Forsyning hentet en af de helt store profiler ind. Bjarne har tidligere været med til at opstarte og udvikle fødevare-klyngen Agro Food Park. Dermed kommer han med stor erfaring om hvordan forsyningen og AquaGlobe kan understøtte det lokale erhvervsliv og specifikt de vandteknologiske virksomheder på vej mod det potentiale der ligger i Vandvision 2025.

”Det føles utroligt godt at komme tilbage til det felt, der i sin tid tiltrak mig og samtidigt holde fast i det innovative og erhvervssamarbejder. Vandsektoren er utrolig spændende og står til at kunne tage en helt central rolle i klimadebatten og den grønne omstilling”, siger Bjarne Langdahl Riis. ”Jeg glæder mig til at få fingrene ned at rykke ved de grundlæggende forudsætninger. Vi har en stærk position på vand-teknologi og et stort potentiale her i Skanderborg og Østjylland. Og der ligger rigtigt meget innovationspotentiale i krydsfeltet mellem de forskellige sektorer. Det glæder jeg mig til at bidrage med og åbne op for.”

Kontakt

• Jens F. Bastrup, direktør i Skanderborg Forsyning, på tlf. 2938 2844 eller mail: jfb@skanderborgforsying.dk
• Bjarne Langdahl Riis, ny afdelingschef for Projekt og Udvikling i Skanderborg Forsyning, på mail: BLR@Skanderborgforsyning.dk