Nicolai Wammen og Jens F. Bastrup IMG_4446.jpg

Mandag den 18. marts besøgte Nicolai Wammen (S) AquaGlobe i Skanderborg.

Som innovationscenter med 15 partnervirksomheder, som alle er førende indenfor vand og sanitet, er AquaGlobe en af grundene til, at området omkring Skanderborg kærligt kaldes ’Water Valley’: Det danske (vand)svar på amerikanske Sillicon Valley.

AquaGlobe gjorde indtryk på Nicolai Wammen

Det gjorde indtryk på den tidligere minister og Aarhus-borgmester at besøge AquaGlobe, som er realiseringen af den Vandvision 2025, som Nicolai Wammens daværende ministerkollega Kirsten Brosbøl (S) udarbejdede i Miljøministeriet. Som forsvarsminister i samme regering fulgte Nicolai Wammen arbejdet dengang, og det gjorde indtryk at opleve realiseringen.

“Vandvisionen var forud for sin tid med indarbejdelse af FNs verdensmål. Det er en fornøjelse at se, hvordan AquaGlobes 15 partnervirksomheder i dag fortsat sørger for at Danmark og Østjylland er i den grønne førertrøje, når det gælder vand og sanitet,” siger Nicolai Wammen.

Vigtigt med grundvandsbeskyttelse og BNBO

“Et rent glas vand direkte fra hanen, er der noget dejligere? Vi tager det så nemt for givet, fordi vi er vant til det her i Danmark. Men de sidste måneders fund af rester fra sprøjtegifte i drikkevandsboringer har vist, at vi ikke kan tage det for givet. Derfor er jeg glad for, at det lykkedes os at sikre et forbud mod brug af sprøjtegifte når drikkevandsboringer i februar i år. Rent vand i danske vandhaner er noget, vi fortsat skal arbejde for,” siger Nicolai Wammen.

FN vurderer, at halvdelen af verdens befolkning vil mangle rent drikkevand i 2030 og allerede i dag går op mod 40 % af drikkevandet til spilde i EU.

“Det er helt afgørende for det østjyske vækstområde, at vi har innovative virksomheder som dem, AquaGlobe samler. Ikke nok med at de tager et ansvar for adgang til rent drikkevand og sanitet i hele verden – de er også med til at skabe job og udvikling i Østjylland,” siger Nicolai Wammen.

AquaGlobe og Vandvision 2025

“AquaGlobe er en realisering af den danske Vandvision om at gøre Danmark førende i bæredygtig vandteknologi inden 2025,” fortæller Jens Bastrup, direktør i Skanderborg Forsyning og fortsætter: “Det er ingen hemmelighed, at Danmark har været førende indenfor rent vand og sanitet i mange år, men det målrettede fokus på at videreudvikle og cementere den position gennem Vandvisionen har virkelig været succes-fuld. Ved at samle store, danske aktører sætter vi turbo på udviklingen og eksporten af nye teknologier, som gavner både Østjylland og verden.”

Vandvisionen er udarbejdet af Miljøministeriet, DANVA, Dansk Industri og Dansk Miljøteknologi og skal gøre Danmark førende indenfor vandtekno-logi i 2025. AquaGlobe samler 15 virksomheder i et innovationscenter for at sætte fart på realiseringen af Vandvisionen. Udover at eksportere vigtig viden og teknologi, har AquaGlobe som mål at skabe 1.000 nye job og igennem underleverandører yderligere 1.000 nye job.

Yderligere information

Kontakt Jens F. Bastrup, direktør i Skanderborg Forsyning, på tlf. 2938 2844 eller mail: jfb@skanderborgforsying.dk

Nicolai Wammen og Jens Bastrup IMG_4450.jpg
Nicolai Wammen og Jens Bastrup.