Jens-Schelde.jpg
I forbindelse med arrangementet ønsker Skanderborg Forsyning at fortælle om projekterne i vandselskabet og om vandets vej fra boring til forbruger samt udnyttelsen af spildevand som ressource.

Fredag den 22. marts inviterer Skanderborg Forsyning alle indenfor til Vandets Dag med spændende oplæg fra to førende eksperter inden for drikkevand, rundvisning på centralrenseanlægget og meget mere.

Leave no one behind

Vi glæder os til at åbne dørene på Døjsøvej 1 i Skanderborg under årets vandtema Leave no one behind, som tager udgangspunkt i FN’s verdensmål nummer 6 – Rent vand til alle inden 2030. I dag lever millioner af mennesker uden adgang til rent vand og de svageste grupper bliver diskrimineret, når de forsøger at skaffe sig adgang til vand. Derfor sætter vi fokus på dette problem, så ingen lades i stikken.

Oplæg fra førende eksperter

Vi får besøg af Jens Baadsgaard Pedersen, som er direktør i Danwater og Anders Bækgaard, der er Congress President IWA. De vil fortælle om drikkevandets historiske udvikling i Danmark, hvad de har oplevet ude i verden og om et liv viet til at gøre en forskel inden for vand. Hvad er det, vi gør så godt her i Danmark, og hvordan kan vores løsninger hjælpe andre i verden, så de også får adgang til rent vand?

Mød din forsyning

Vi begynder kl. 14 med rundvisning på anlægget. Oplev, hvad der sker, når spildevand ender på renseanlægget inden det ledes ud i naturen igen. I hovedbygningen står vores fagpersonale klar til at fortælle om vandets vej fra boring til forbruger og om udnyttelse af spildevandet som ressource. Du kan også høre om verdensklasse vandteknologi, der bygges i sammenhæng med det eksisterende anlæg. Vi giver kaffe, te og forfriskninger i løbet af hele dagen og vinker farvel omkring kl. 17.

Vil du vide mere?

Så læs mere på facebook.com/SkanderborgForsyning og se hele programmet på vores hjemmeside.

Om Vandets Dag

Vandets Dag er en FN-temadag, som afholdes hvert år den 22. marts for at sætte fokus på drikkevandet. I Danmark har vi adgang til rent og sundt drikkevand næsten overalt, men på verdensplan påvirker manglen af rent drikkevand 844 millioner mennesker (Kilde: Unicef). Læs mere på www.worldwaterday.org

Yderligere information

Kontakt Karen Rud Morthorst, T: 87 93 93 54, E: krm@skanderborgforsyning.dk