Lynetten.jpg

Hvad er mere oplagt, end at den unikke, kulturelle, skøre, skønne og mangfoldige Refshaleø deltager i Københavns Kulturnat?

I år sker det – både Biofos’ største renseanlæg Lynetten, Reffen og Copenhagen Contemporary inviterer indenfor til Kulturnatten 2019.

Kom på mørketur på Danmarks største renseanlæg

Spildevand er ikke spild, men en værdifuld ressource for samfundet. Hvordan hænger det lige sammen? Det kan du blive meget klogere på til Københavns Kulturnat 2019, når Danmarks største spildevandsvirksomhed BIOFOS den 11. oktober inviterer indenfor på Renseanlæg Lynetten. Lyt til det brusende vand, lugt, hvordan et renseanlæg egentlig lugter, få forklaret, hvordan ressourcerne i spildevandet udnyttes, og mød nogle skøre og sjove natmænd.

Du husker måske historien om natmanden, der i gamle dage foruden at være bøddelens hjælper og ansvarlig for at begrave selvdøde dyr, tømte lokumsspandene i byen om natten? Dengang var der ikke meget fokus på at udnytte ressourcerne i spildevandet og slammet. Alligevel inviterer BIOFOS to skøre og sjove natmænd med til kulturnatten til at underholde med gode råd til dit toiletbesøg. Det er trods alt Kulturnat.

Under Kulturnatten smelter hele Københavns kulturliv sammen

Mulighederne for små og store oplevelser på Kulturnatten synes uendelige. Er du Kulturnats-entusiast, og vil du gerne prøve noget nyt og anderledes, er en tur til Refshaløen en klar mulighed. På blot et kvarter kan du komme fra det intense indre by til øen, hvor det hele er lettere at komme til, og hvor der er lidt for enhver smag. Ikke kun Biofos, men også Reffen – Copenhagen Street Food og Copenhagen Contemporary – Københavns internationale Kunstcenter åbner dørene for nysgerrige gæster. Og det bedste af det hele er, at du kan gå mellem det hele på 5-10 minutter.

Om BIOFOS

BIOFOS er Danmarks største spildevandsvirksomhed.
BIOFOS renser spildevandet for 1,2 millioner indbyggere i hovedstads-området på tre renseanlæg, hvor Lynetten på Refshaleøen er det største.
BIOFOS har desuden en besøgstjeneste, KloakLab, der modtager flere end 10.000 gæster om året.
I 2018 rensede BIOFOS 104 millioner m3 spildevand (kilde: Biofos’ årsberetning 2018).