Den blaa planet.jpg

Få udfordret dit verdensbillede på DANVA og KL konference om verdensmålene den 30. oktober.

Arbejdet med verdensmålene bygger på, at vi skal arbejde sammen om en bedre verden. FN har sat målene, og vedtaget at vi alle har et fælles ansvar. Det giver mening, vi er jo alle en del af det globale fællesskab, hvorfor så ikke løse problemerne i fællesskab?
Men hvordan står det egentlig til i verden – skrækkeligt hvis man skal tro nyhederne. Kan vi overhovedet gøre noget? Ja naturligvis, men ved vi egentlig hvad de største problemer er?

På konferencen den 30. oktober kan du møde Gapminder, som blandt står andet bag bogen Factfulness skrevet af nu afdøde Hans Rosling, medstifter af Gapminder. Måske kender I ham som ”manden med æblerne fra DR 2”. Påstanden fra Gapminder, at vores viden om de globale udfordringer baseret på medierne er utilstrækkelig. Derfor ved vi heller ikke, hvad der vil give bedst mening at fokusere på i det store billede. På konferencen præsenterer Gapminders daglige leder Fernanda Drumond indiskutable fakta om verdens tilstand.

Gapminders budskab er, at vi skal vriste øjnene fra nyhederne, forstå de tilgængelige data og tage os af verden, som den faktisk er og faktisk behøver os. Gapminder er båret af et brændende engagement for viden, videnskab og verdens udsatte. Dette engagement er en del af Gapminders DNA, og Fernanda Drumond er en inspirerende taler, som helt sikkert vil udfordre vores verdensbillede og give stof til eftertanke med på vejen – vi glæder os til at dele oplevelsen med jer.

Kan I ikke huske manden med æblerne, så se med her:
Man skal ikke bruge medier til at forstå verden 
Tag testen om verdens tilstand her 
Hør Anna Rosling Rønlund, Hans og Ola Rosling fortælle, hvorfor de skrev Factfulness