byggeri-efteraar-2011-43.jpg

Det bliver et brag af en event for godt 300 elever, når Vandets Dag markeres i Randers. Eleverne får brugt alle sanser, når de skal løse spændende poster, som ’Byg dit eget vandværk’, ’Smag forskel på vand’, ’Spillet om spildevandet’ og ’Livet i vandet’ i dette års Vandløb.

Arrangørerne, Vandmiljø Randers, Verdo og Randers Naturcenter, er gået sammen med Røde Kors og Museum Østjylland om at markere Vandets Dag – og pladserne er revet væk. Her skal 3. klasser i Randers Kommune lære om vand, når de går på opdagelse i de mange poster i Vandløbet. Det bliver et brag af en event for godt 300 elever, når Vandets Dag markeres i Randers.
Eleverne får brugt alle sanser, når de skal løse spændende poster, som ’Byg dit eget vandværk’, ’Smag forskel på vand’, ’Spillet om spildevandet’ og ’Livet i vandet’ i dette års Vandløb.

”Vi vil lære børnene om vand, hvorfor det er en vigtig ressource, og hvor vigtigt det er, at vi passer på det. Det var en succes sidste år og derfor har vi i år valgt at skalere arrangementet op på flere fronter. Vi har fordoblet deltagerantallet, og så har vi allieret os med Røde Kors og Museum Østjylland,” lyder det fra Peter Nordahn, Vandforsyningschef i Verdo.

Ole Quorning, der er chef for vandforsyningen hos Vandmiljø Randers, stemmer i ”For alle os, der i det daglige arbejder med vand, er det helt centralt at være med til at lære børnene, at vand er vigtigt. Derfor bliver det også dejligt at kunne samle så mange børn i de skønne rammer på naturcentret til en dag, hvor vi virkelig sætter fokus på vand”.

På verdensplan mangler 2,1 billion mennesker adgang til rent drikkevand. Det var blandt andet en af grundene til, at Røde Kors takkede ja til at være med i arrangementet.
”Hos Røde Kors var vi ikke i tvivl om, at vi ønskede at være med i arrangementet, der udbreder viden om vands vigtighed til eleverne. Vi vil fortælle, at rent vand er en mangelvare i flere afrikanske lande, og om de projekter vi laver med familierne i landsbyerne for at sikre rent vand,” lyder det fra Tove Brødsgaard fra Røde Kors.