Marselisborg-renseanlæg.jpg

Den 18. januar 2019 kl. 13 inviterer Aarhus Vand samarbejdspartnere, forskere, branchen, journalister og andre interesserede til officiel åbning af Aarhus Vands nye PhosphorCare-anlæg på Marselisborg Renseanlæg.

Kom og mød partnerne bag projektet og hør seneste nyt om mulighederne for genvinding af fosfor fra spildevand. Se det nye anlæg og få indblik i, hvordan vandsektoren kan indgå i dagsordenen for ressource-genvinding. Udover at fosfor-anlægget er til gavn for miljøet og bidrager til den cirkulære økonomi, så har det også positiv indvirkning på Marselisborg Renseanlægs miljømæssige fodaftryk.

Program

13:00 Velkommen v. direktør Lars Schrøder, Aarhus Vand

13:05 Åbningstale v. bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, Aarhus Vand

13:15 Åbningsceremoni

13:25
Fosforgenvinding globalt set
Teknologirådgiver og ekspert i bæredygtig behandling af spildevand og håndtering af næringsstoffer i en cirkulær økonomi fortæller om hvilke trends, muligheder og løsninger, der er nu og i fremtiden i Europa.
v. Dr. Christian Kabbe, Isle Utilities

13:35
Fra første anlæg til fremtidens resource-anlæg, Aarhus ReWater
Aarhus Vands afdelingsleder for Produktion fortæller om virksomhedens overordnede ressourcestrategi for fosfor og om rejsen fra det første anlæg til fremtidens lærende ressource-anlæg, Aarhus ReWater.
v. Afdelingsleder Claus Homann, Aarhus Vand

13:45
Ideer for fremtiden globalt set
Direktøren for Suez (Danmark) fortæller om hvilket trends virksomheden ser i fosforudvinding fra spildevand og om, hvad det globale salgs-potentiale for den i Danmark udviklede Phosphogreen-løsning er.
v. Direktør Per Krøyer, Suez (DK)

13:55
Præsentation af anlægget og efterfølgende networking.
v. Projektleder Peter Balslev og spildevandsoperatør John Piet Hansen, Aarhus Vand.

14:30 Slut

Nordens største anlæg

Aarhus Vand har gennem en årrække arbejdet med at udvinde fosfor fra spildevand, og var den første forsyningsvirksomhed i Norden, som både producerer og sælger fosfor udvundet af spildevand. På Marselisborg Renseanlæg har Aarhus Vand nu etableret Nordens største fosfor-genvindingsanlæg, som skal udvinde og omdanne fosfor fra spildevand til dyrebar gødning. Det nye og større anlæg er videreudviklet i forhold til det første anlæg, som blev etableret i 2013 på Åby Renseanlæg.

Tilmelding

Hvis du vil deltage i arrangementet på Marselisborg Renseanlæg, Sumatravej 4, 8000 Aarhus C skal du sende en mail til Lars Vinther Scmidt, Aarhus Vand, på lvs@aarhusvand.dk

Læs mere

Det er vigtigt at indvinde fosfor, som er en begrænset ressource. Fosfor er livsvigtig for både planter, dyr og mennesker. Læs mere i Aarhus Vands invitation her.