2018 Grundvandsprisen close-up.jpg
Direktør Kim Qvist (i midten) modtog prisen sammen med bestyrelsesmedlem Preben Marinus Lauridsen. Til venstre ses VandCenter Syds direktør Mads Leth. (Foto: Ole Jakobsen).

VandCenter Syd uddelte prisen på Dansk Vand Konference i Aarhus.

Hvert år uddeler VandCenter Syd Andrups Grundvandspris til ildsjæle, der gør en særlig indsats for at beskytte grundvandet. I år gik prisen på 60.000 kr. til Danmarks Økologiske Jordbrugsfond (jordbrugsfond.dk), som vil fremme økologisk landbrug i Danmark ved at opkøbe jord og forpagte den til økologiske landmænd. 

Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er delvist finansieret af private borgere og er et nyt bud på, hvordan vi som samfund kan fremme omstillingen til et mere bæredygtigt landbrug til gavn for både natur, klima og grundvand.

Prisen blev overrakt af VandCenter Syds direktør Mads Leth. Han kalder Danmarks Økologiske Jordbrugsfond for ”et spændende nyt bud på, hvordan vi som samfund kan fremme omstillingen til et mere bæredygtigt landbrug – til gavn for både natur, klima og grundvand.”

”Det store privilegium, at vi som befolkning kan hente det reneste grundvand op som drikkevand, er ikke en selvfølge. Det kræver konkrete bæredygtige løsninger på de arealer, der ligger over vores allesammens guldåre. At blive belønnet med denne pris gør os stolte og motiverer til en yderligere indsats til gavn for næste generation,” siger fondens direktør Kim Qvist, som tog imod prisen.

Målet med grundvandsprisen er at sætte fokus på det danske grundvand og den indsats, der gøres for at beskytte grundvandet for fremtiden.