Tokyo Taarn COLOURBOX19414783.jpg

Der er over 100 danske deltagere til IWA World Water Congress & Exhibition i Tokyo den 16.-21. september, og miljøministeren deltager de første dage.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kommer til Tokyo for at bakke op om eksport af dansk vandteknologi og kongressen i København i 2020. Ministeren deltager i åbningssession om søndagen, byder velkommen i den danske stand i udstillingsområdet og holder oplæg på et Business seminar om energieffektivitet i vandsektoren . Læs invitation til åbningsreceptionen her.

IWA2020 reception

Jakob Ellemann-Jensen er hovedtaler ved IWA2020 receptionen mandag. På receptionen vil der også være taler af 2020 kongrespræsident Anders Bækgaard og IWA’ præsident Diane d’Arras. Herefter vil DANVAs direktør Carl-Emil Larsen og WEF’s præsident Tom Kunetz underskrive en sam-arbejdsaftale, der skal styrke samarbejdet mellem den danske vandsektor og Water and Environment Federation i USA frem mod 2020. Læs invitation til IWA2020 receptionen her.

Dansk aftryk på programmet

Der er indsendt mange abtracts til det faglige program på kongressen, og resultatet er blevet 15 danske platform præsentationer, 6 danske workshops, 26 postere. Se oversigt her.
Desuden har DANVA samarbejdet med EurEau om en workshop om cirkulær økonomi og givet input til Utility Leaders forum samt events i udstillingsområdet. DANVAs formand og direktør i HOFOR, Lars Therkildsen skal på kongressens sidste dag holde morgenens keynote præsentation under overskriften: The options and opportunities for a big multipurpose utility.

Den danske stand

På den danske stand vil en af væggene vise vandets kredsløb og eksempler på danske løsninger, og de besøgende kan tage et postkort med hjem sammen med en opfordring til at komme til København i 2020 og få mere viden om de danske løsninger og helhedstænkning. Se væggen her.

Der er 22 aktører på den danske stand. Få overblik over udstillerne og læs forord af miljøministeren i denne brochure.

På standen bliver der også en række danske poster præsentationer. Onsdag er overskriften "Circular economy and waste water", og torsdag er overskriften "Water supply, climate change adaptation and cross-cutting". Se oversigt her.

I den fællesnordiske stand er der også en række aktiviteter. Sverige står for et seminar om mandagen, og Norge er i spidsen for en event om tirsdagen. Se oversigt her.

Business Seminars

I udstillingsområdet inviterer DI, Eksportforeningen og State of Green både mandag, tirsdag og onsdag til Business Seminars, hvor flere af DANVAs medlemmer skal holde oplæg. Emnerne er:

  • New developments in energy efficiency and energy recovery.  
  • Non-revenue water and reduction of leakage.  
  • Climate Adaptation – turning necessity into benefits. 

Stafetten gives videre til Danmark

Ved closing ceremony vil den nuværende kongrespræsident Hiroaki Furumai overdrage stafetten til IWA2020 kongrespræsident Anders Bækgaard under overværelse af IWA’s direktør Kala Vairavamoorthy m.fl. Herefter vil der blive vist en film, der skal tiltrække deltagere til kongressen i København i 2020.

Læs mere

Læs mere om IWA World Water Congress & Exhibition i Tokyo på www.worldwatercongress.org

Yderligere information

Kontakt Helle Katrine Andersen på hka@danva.dk, Anders Bækgaard på ab@danva.dk, Miriam Feilberg på mfe@danva.dk eller Birgitte Skjøtt på bs@danva.dk