Musikhus_mennesker_617px

Flere end 500 deltagere skal debattere vandløsninger i Aarhus. Teknologiudvikling og eksport, sammensætning af bestyrelser og håndtering af skybrud og oversvømmelser er blandt andet på dagsordenen, når vandselskabernes brancheorganisation, DANVA, indkalder til årsmøde, der har Forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt og tidligere formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft som hovedtalere.

DANVA Årsmøde 2017 løber af stablen 18.-19. maj i Musikhuset Aarhus.

Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad i 2017 med temaet ”Let’s Rethink”, hvilket DANVA har ladet sig inspirere af til dette års program. Deltagerne vil på årsmødet opleve, at gentænkning, bæredygtighed og kultur bliver sat i en kontekst med vandselskabernes arbejde, samtidigt med at der stilles skarpt på vandbranchens udfordringer.

 

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt holder årsmødetale torsdag kl. 17.00.

Mogens Lykketoft afslutter årsmødet fredag med oplæg om sit arbejde med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og sin tid i FN. Den europæiske vandforening EurEaus præsident Bruno Tisserand kommer på besøg og sætter fokus på vandbranchens ni største udfordringer set i europæisk perspektiv.

 ”Vi glæder os til en dynamisk debat om, hvordan danskernes drikkevand og håndteringen af spildevand skal forvaltes, så det skaber endnu mere værdi for Danmark og resten af verden,” siger DANVAs direktør, Carl-Emil Larsen.

Indlæggene på årsmødet aktualiseres af regeringens forsyningsstrategi og forsyningernes fremtidsvisioner, der sætter et stort spørgsmålstegn ved om ejerskab skal ud af offentlige eller forbrugernes hænder, som regeringen lægger op til.

”Forsyningernes vision giver bud på, hvordan udviklingen af vandsektoren accelereres endnu mere. Vandselskaberne skal også i fremtiden være underlagt demokratisk kontrol. De har siden 2010 af egen drift sparet kunderne for at betale godt to milliarder kroner. Samtidig investerer de i sikring af Danmark mod klimaskabte oversvømmelser, ligesom de understøtter en massiv beskæftigelse, innovation og eksport",” siger Carl-Emil Larsen.

 

 

Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard er glad for at huse DANVAs årsmøde netop i år.

”For en by som Aarhus med momentum er det helt afgørende, at vi har en moderne organisation, der kan tilbyde og udvikle ressourceeffektive ydelser i hele vandets kredsløb. Det er derfor vores vision at gøre Aarhus Vand til Danmarks førende vandselskab som et innovativt vand-videnselskab med en førende rolle inden for forskning og udvikling i moderne vandteknologi og med udsyn i et internationalt perspektiv. Jeg ønsker alle et godt årsmøde – og jeg håber, at jeres program giver mulighed for også at opleve den europæiske kulturhovedstad på nært hold,” siger Jacob Bundsgaard

DANVA står midt i bestræbelserne med at forløse den danske vandsektors kræfter i et nyt teknologispring. Den danske vandvision skaber udvikling og arbejdspladser.

”Vandselskaberne fungerer både som laboratorier og referenceværker. I samarbejde med producenter og rådgivere udvikles løsninger, som modnes til såvel det nationale som det internationale marked. Den måde at gøre det på ”den danske model” er helt unik og har en særlig styrke, der kan være med til at fremme udviklingen af grønne arbejdspladser,” siger Carl-Emil Larsen.

Samarbejdet mellem myndigheder, producenter og vandselskaber er også på programmet på årsmødet. I løbet af de to dage i Aarhus vil der blive fremlagt gode erfaringer på det område, ligesom der bliver diskuteret god selskabsledelse.

”Det er vigtigt, at vandselskabernes ledelser arbejder på højeste niveau. Det er blandt andet grunden til, at DANVA har initieret arbejdet med at udforme kodeks til god selskabsledelse, som vi diskuterer under årsmødet, og hvor det færdige endelige arbejde præsenteres ved en konference i DGI-Byen 13. juni,” siger Carl-Emil Larsen.

Pressen er velkommen ved DANVAs Årsmøde 2017. Henvendelse kan ske til Karsten Bjørno.

Yderligere oplysninger:

Direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen, tlf. 2033 8515, e-mail: cel@danva.dk

Kommunikationschef i DANVA, Karsten Bjørno, tlf. 2014 3542, e-mail: kbj@danva.dk