image1.jpeg
Henrik Müller fik overrakt prisen af Jørgen Ulrik Jensen.

Bestyrelsesformand Henrik Müller modtog prisen til Skanderborg Forsyning på Årets Offentlige Bestyrelseskonference den 31. oktober i København.

Dagens Dagsorden (Forum for Offentlige Bestyrelser) arrangerede konferencen, og på vegne af bedømmelsesudvalget fremhævede Per Påskesen disse begrundelser for valget af Skanderborg Forsyning:

  • Transformationen fra traditionelt et driftsselskab til et videnselskab, hvor selskabet med en klar strategi kobler sine kompetencerne op på ressourcerne hos virksomhedspartnere og borgere. Bl.a. som partner i det full scale vandteknologiske udstillingsvindue AquaGlobe som bl.a. fra Kenth Hvid Nielsen, Group Vice President i Grundfos har affødt denne udtalelse: ”Jeg synes, det er stærkt, at AquaGlobe sætter fokus på, hvordan der måske er ved at blive skabt et Midtjysk Silicon Valley for vand”.

  • Evnen til at sætte bestyrelsens kompetencer i spil i det strategiske arbejde med at udvikle selskabet og nå de ambitiøse mål på hele feltet fra IT, økonomi, samskabende designprocesser, fagpolitisk viden, offentlig forvaltning, teknisk viden og til virksomhedsdrift.

  • Evnen til at skabe klare roller i relation til medlemmer, der også sidder i Byrådet (selskabets ejer) og virksomhedsejere, der samarbejder med selskabet.

  • Den systematiske brug af evaluering, som bl.a. bruges til en proaktiv dialog om at sikre de rigtige kompetencer til den kommende bestyrelse.


”Det er i sandhed en bestyrelse, som viser, at de på lokal plan kan finde de dynamiske løsninger på fremtidens vand- og klimatilpasningsløsninger, vi i Danmark og i hele verdenen har så stor brug for,” sagde Per Påske.

”Jeg er enormt stolt af, at vi er udnævnt til Årets Offentlige Bestyrelse. Det er et kæmpe skulderklap til os. Vi har haft en meget aktiv bestyrelse de sidste fire år, og vi har arbejdet meget målrettet med strategisk at udvikle selskabet ved at udnytte vores forskellighed og evner. Det har gjort selskabet til et af Danmarks mest effektive og moderne vandselskaber, det har skabt værdi for lokalsamfundet, og det har sparet borgere og virksomheder i Skanderborg Kommune for en trecifret millionbeløb”, siger bestyrelsesformand Henrik Müller.

 

Aquaglobe står klar i december i år.