Billund_Vand_indvielse_HJK5636.jpg

150 gæster havde nogle spændende timer i selskab med medarbejdere fra Billund Vand, da udvidelsen af vandværket på Kærhusvej fandt sted lørdag 28. oktober. Det hele gik i vand.

Vejret ved indvielsen viste sig fra sin bedste side, da regnen leverede de kommende års drikkevand i rigelige mængder.
Indenfor i tørvejr blev de mange besøgende beværtet med vand, vandbakkelser, sodavand og kaffe brygget på drikkevand i rigelige mængder.

Indvielsen blev foretaget af Per Nyhus, Udvalgsformand for Teknik & Miljø samt næstformand i bestyrelsen i Billund Vand. Per klippede den blå snor og startede de nye pumper på vandværket.

Billund pumper_HJK5654.jpg

Vandværket er efter en samlet investering på ca. 18 mio kr. ombygget og udvidet, således at vandværket kan levere den masser af rent vand til Billund by´s borgere, turister og erhverv i mange år.
Vandværket er nu udvidet til to selvstændige forsyningslinjer lige fra boringerne i hhv. 100 og 200 m dybde, via filtre og vandbehandling til de nye pumper, der leverer vandet ud i Billund by.

Hermed er alt vandforsyning til Billund by og omegn samlet et sted. Dette betyder også, at det gamle vandværk inde midt i Billund By nu bliver revet ned og giver plads til byudvikling.

Der var flere rundture for gæsterne, der fik vist vandets vej – lige fra boringerne, over vandbehandlingen og til det rene vand bliver pumpet ud i vandledningerne under Billund by og kommer ud af vandhaner, brusere og andre åbne vandhaner.
Der var også en konkurrence, hvor gæsterne virkelig blev udfordret. Der skulle gættes/smages forskel på vandværkets vand og flaskevand. Vandet fra Billund Vandværk er meget blødt, så det var en svær opgave – men der var mange rigtige gæt og der blev hurtigt fundet 3 vindere af flotte vandkarafler blandt alle de rigtige svar.

"Det var alt i alt en rigtig hyggelig formiddag i godt selskab med vores kunder, og spørgelysten var heldigvis stor. Tusind tak for den flotte opbakning og ros til medarbejderne fra Billund Vand", siger direktør Ole Johnsen.

Billund_Ole Johnsen skænker Vand_HJK5643.jpg
Billund Vands direktør Ole Johnsen skænkede vand for gæsterne.