Lars_Therkildsen_Brondby_blodt_vand_18.09.2017_indvielse.jpg
Fra venstre ses adm. direktør Lars Therkildsen, HOFOR, bestyrelsesformand Leo Larsen, HOFOR, borgmester Kent Max Magelund, Brøndby, og formand for Teknik- og Miljøudvalget Vagn Kjær-Hansen, Brøndby. Foto: Carsten Andersen.

DANVAs formand og adm. direktør i HOFOR, Lars Therkildsen bød velkommen til indvielsen af blødgøringsanlægget på Brøndbyvester Vandværk den 18. september, hvor der blev skålet i vand med en hårdhedsgrad på 10 ˚dH.

Fremover får 35.000 borgere leveret blødt vand og slipper for det hårde, kalkholdige vand. Det blev fejret ved et arrangement på vandværket, hvor de mere end 60 indbudte gæster fik mulighed for at smage på det blødere vand og se, hvordan kalken fjernes fra det hårde vand.

”Drikkevandet her i hovedstadsområdet er det hårdeste i Danmark. Det betyder, at vores borgere i højere grad end andre døjer med dryppende vandhaner og kalk, der sætter sig fast på badeværelsesfliser, i elkedler, kaffemaskiner, vandrør og vaskemaskiner, så de bruger mere energi og hurtigere bliver slidt. Vandets hårdhed koster vores familier og virksomheder dyrt i ekstraudgifter og ikke mindst ærgrelser, når der skal bruges tid og kræfter på at fjerne kalken,” sagde Brøndbys borgmester Kent Max Magelund.

”Der er nogle vaner, vi skal huske at justere lidt på for at få det fulde udbytte af det blødere vand. Vi skal fx huske at bruge 1/3 mindre sæbe og huske at indstille opvaskemaskinen til den nye hårdhedsgrad”, sagde formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Vagn Kjær-Hansen.

HOFORs bestyrelsesformand Leo Larsen sagde, at blødgøringen i Brøndby er første vigtige skridt i en langsigtet plan, der skal blødgøre vandet i hele HOFORs forsyningsområde.

Ekspert Erling Fischer, HOFOR, viser det nye blødgøringsanlæg frem ved indvielsen. (Foto: Carsten Andersen).

FAKTA

• Blødere vand ventes at indebære en nettobesparelse på 500 kroner årligt for en familie på fire personer.
• Brøndby er den første kommune i HOFORs forsyningsområde, som har fået blødere vand i hanerne.
• Frem mod 2024 arbejder HOFOR med at omstille alle vandværkerne, så HOFORs mere end en million forbrugere vil få glæde af blødere vand. Målet er, at alle kommuner i vores forsyningsområde har blødere vand i 2024.

Læs mere

Læs mere i HOFORs pressemeddelelse her.