Drikkevand-617X411

EurEau har fået en ny politik, der indeholder anbefaling i forhold til takststrukturen som følge af de mulige konsekvenser for forsyningernes økonomi, når vandforbruget falder, se her.

Takststrukturen er et meget vigtigt emne også i dansk sammenhæng. På vandforsyningsområdet har man været opmærksom på emnet lige siden introduktionen af målere i af 90érne – og foreningen anbefalerede, at driftsbidraget blev opdelt således, at 60% afhænger af forbruget/målerresultatet – mens 40% har relation til de faste omkostninger.

På vandforsyningssiden er det på lokalt niveau, at takststrukturen fastsættes, hvorfor der er mulighed for at gøre den kost-ægte. Se her.

På spildevandssiden er situationen anderledes, da takststrukturen er centralt bestemt ved lov – dertil kommer at der også skal håndteres andet end spildevand hidhørende fra boliger og erhverv; nemlig regnvand.

Giv gerne feedback på denne artikel
DANVA arbejder hele tiden på at gøre det endnu bedre for dig. Derfor ville vi blive glade, hvis du ville give os feedback på denne artikel - enten ved at klikke på ikonerne nederst eller ved at skrive en mail til lf@danva.dk.

Tak for hjælpen.

Fandt du det du søgte?