Hans-Martin Friis Møller, Kalundborg Forsyning.

Vandsektoren er mange steder allerede i fuld gang med at inkorporere FN’s Verdensmål i Danmark. Samtidig har regeringen netop lanceret sin handlingsplan for Danmarks rolle.

Stadig flere vandselskaber afsøger konstant nye muligheder for, hvordan målene for bæredygtighed udmøntes i de daglige løsninger og rutiner. Dette fokus er med til at drive udviklingen af vandsektoren endnu hurtigere.

I det nye nummer af DANVAs magasin DANSKVAND ser vi nærmere på, hvordan de danske vandselskaber arbejder aktivt med FN’s Verdensmål og får dem udmøntet.

I aprilnummeret kan man blandt andet læse om, hvordan flere vandselskaber har indarbejdet målene i deres virksomhedsstrategi, og hvad der skal til, før Danmark er med helt i front, når det gælder bæredygtighed på verdensplan.

Bæredygtighed på agendaen

Hvis dansk vandteknologi og vandtekniske løsninger skal være verdensførende og eksporteres i langt højere grad end i dag, er der ingen vej uden om at implementere FN´s Verdensmål i virksomheds-strategierne. Det gælder både for vandselskaber og for virksomheder, der handler med vandteknologi.

Mød tre danske vandselskaber, der alle har opsat bæredygtighedsmål for deres virksomheder. Både når det gælder forretningen, men også når det handler om at sikre en bæredygtig forvaltning af ressourcerne og håndtering af fremtidens klimaforandringer.

Ambitiøse og visionære globale mål, der gælder for alle

”Det er et stort skridt fremad, at FN´s Verdensmål er vedtaget. Nu gælder det om at få dem omsat i praksis, og her spiller både regeringer og virksomheder afgørende roller,” siger professor Steen Hildebrandt i et stort interview med DANSKVAND.

DANVAs rolle

DANVA tilbyder at assistere regeringen med det videre udviklingsarbejde indenfor vand og miljø i handlingsplanen for FN’s Verdensmål.

”Danske kompetencer på vand- og miljøområdet skal gøre en forskel og hjælpe resten af verden med at nå målene. Den danske vandsektor kan være med til at tage ansvar, så vi udnytter vores potentialer og styrkepositioner”, siger direktør Carl-Emil Larsen og fortsætter:

”Den diskussion bliver central, når DANVA den 21. juni holder konference i Climate Planet i Aarhus med titlen ”Vejret, Vandsektoren og Verdensmålene”, hvor vi sætter fokus på sammenhængene mellem klimaforandringer, udfordringer i håndtering af vand og FN’s Verdensmål.”

Læs interview med bl.a. Hans-Martin Friis Møller (foto) og hele magasinet DANSKVAND her.

Yderligere oplysninger:

Direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen, tlf. 20 33 85 15, e-mail: cel@danva.dk

Kommunikationschef i DANVA, Karsten Bjørno, tlf. 20 14 35 42, e-mail: kbj@danva.dk