Hvert år den 19. november fejres Verdens Toiletdag. Den internationale mærkedag giver mulighed for at gøre opmærksom på, at der er 2,4 milliarder mennesker, der lever uden et toilet. Det spreder sygdomme, giver infektioner og koster menneskeliv i udviklingslandene. 

Sanitet er en global prioritet udvikling. De bæredygtige udviklingsmål, der blev lanceret i 2015, omfatter målet at sikre alle overalt har adgang til toiletter i 2030. Toiletter spiller en afgørende rolle i at skabe en stærk økonomi, samt at forbedre sundheden og beskytte menneskers sikkerhed og værdighed, især kvinders og piger. FN får budskabet ud om, at toiletter kan redde liv, øge produktiviteten, skabe arbejdspladser og øge væksten i økonomier.

Aktiviteter på World Toilet Day

DANVAs medlemmer er hvert år med til at sætte fokus på det sunde drikkevand, på grundvandsbeskyttelse og på miljørigtig håndtering af spildevandet.

Dette år inviterer HOFOR sammen med Ingeniør uden Grænser til markering af Verdens Toiletdag, hvor deltagerne får mulighed for at dykke ned i toilettets dybe, sygdomsforebyggende konstruktion, og høre om det arbejde, Ingeniører uden Grænser dagligt udfører for at skaffe bedre sanitære forhold i udviklingslandene.

FN kampagne

Verdens Toilet Dag blev grundlagt på FN Generalforsamling i 2013, og hvert år sættes fokus på et særligt tema. I 2016 er det globale tema "Water & Jobs", der fokuserer på, hvordan sanitet kan påvirke vores liv.

Læs mere på FN's World Toilet Day hjemmeside.

Adgang til sanitet ville gøre livet sikrere og sundere for mange mennesker i verden. Deltag i globale bevægelse for toiletter og sanitet for alle, og øge bevidstheden ved opslag på Facebook, Instagram, Twitter.

Brug hashtags #wecantwait #worldtoiletday og #sanitation.