Carl-Emil Larsen og Esben Lunde Larsen. (Foto: Jan Thorup)

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen åbnede VandTek messen i København den 20. september, og han bakker engageret op om Vandvisionen om at fordoble eksporten af vandteknologi og skabe 4000 nye arbejdspladser. Danmark skal hjælpe med at løse verdens vandproblemer med intelligente bæredygtige løsninger.

"Jeg har en kuffert stående klar derhjemme til min tur til Washington i denne uge, hvor jeg skal mødes med den amerikanske miljøstyrelse. USA kan lære meget af os, og de er meget interesserede i vores energiproducerende renseanlæg", sagde ministeren. Tidligere i år har han bl.a. været i Singapore for at fortælle om danske vandkompetencer.

"Vand står højt på den globale dagsorden, og vi kan være med til at opfylde FN’s bæredygtighedsmål. Danmark kan forløse et kæmpe potentiale indenfor vand", sagde Esben Lunde Larsen.

DANVAs direktør Carl-Emil Larsen understregede i sin tale, at der er sket rigtig meget i vandsektoren siden  VandTek messen i 2012, og det skyldes ikke mindst det gode samarbejde mellem vandselskaber, forskere og virksomheder om afprøvning af ny teknologi.

"Allerede nu beskæftiger vandklyngen 25.000 personer og bidrager med 28 mia til BNP. Men hvis væksten skal fortsætte er det nødvendigt med bedre rammebetingelser og flere økonomiske midler til forskning og innovation", sagde Carl-Emil Larsen.

Efter åbningen var Esben Lunde Larsen på guidet tur rundt på udstillingen, hvor der var mulighed for at besøge 146 udstillere. VandTek foregik den 20.-22. september og havde 2002 besøgende.

Pitstop om Vandvisionen

DANVA samarbejder med DI, Dansk Miljøteknologi og Miljø- og Fødevareministeriet om Vandvision 2025. På VandTek var der et pitstop om Vandvisionen, og der blev fremlagt en ny handlingsplan, der kan læses her...

Direktør Hanne Kristensen fra SVANA (Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning) bød velkommen til pitstop om Vandvisionen. Læs mere her.

Vandbranchen arbejder hen mod den internationale IWA vandkongres i København i 2020, hvor danske løsninger skal vises frem for hele verden.

Fokus på vandteknologi

På VandTek blev JP's tema-tillæg om Vandteknologi uddelt. Her er der rigtig mange gode vandhistorier og et interview med DANVAs direktør. Læs tillægget her: http://www.e-pages.dk/jp/2376/

 

 

Fotos fra åbningsreceptionen.

Waterville præsenterer danske vandteknologiske løsninger. Lego-modellen er nu på vej til udstillingen på den danske stand på IWA World Water Congress & Exhibition i Brisbane.

(Foto: Jan Thorup).