Camilla Tang vandt prisen. (Foto: Lars Møller)

DANVA og Young Water Professionals Danmark uddelte på VandTek en nyindstiftet pris for Best Student Project. Prisens formål er at sætte fokus på vandbranchens unge og håbefulde kandidater, der ligger inde med fremtidens gode idéer.

"Vandsektoren er en branche i kraftig vækst. Vi har et mål om, at vi skal have fordoblet den danske vandbranches eksport fra én til to procent, så vi kan få 4.000 nye arbejdspladser. Derfor er det også vigtigt, at vi får nye mennesker ind i branchen, så vi kan få nye tanker og idéer. Dem får vi i særdeleshed fra de unge, når de begynder at arbejde med det her", sagde Kristian Friis, chefkonsulent i DANVA.

Otte studerende fra danske uddannelsesinstitutioner var blevet udvalgt til at deltage i konkurrencen, og tre var udvalgt til at holde oplæg på VandTek for en fagjury med tre dommere: Jes la Cour Jansen, Heidi Barlebo og Gert Petersen.

And the winners is………..

Prisen for bedste projekt gik til civilingeniør Camilla Tang fra DTU Miljø, der i sit speciale havde undersøgt, hvorvidt pellets fra blødgøring af drikkevand kun er affald, eller om de kan genbruges som en ressource. Konklusionen er, at pellets ikke blot er affald, men kan ses som et potentielt alternativ til kalk i flere industrier og indgå som ressource i fremtidens cirkulære økonomi.

Præmien var et rejsegavekort på 10.000 kr., og Camilla Tang vil bruge det til at deltage i en IWA  Young Water Professionals konference.

Yderligere information

Kontakt Kristian Friis på mobil 4054 1538 eller e-mail kf@danva.dk