Direktørerne for de 3 brancheforeninger: Jacob Hartvig Simonsen, Carl-Emil Larsen og Kim Mortensen.

DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme sætter fælles fokus på samfundsnytten ved en offentligt og forbrugerejet forsyningssektor på Folkemødet 2017, hvor de tre foreninger går sammen om et telt til debatter og arrangementer.

Et fælles forsyningstelt på Folkemødet 2017 er det seneste skridt i retning af et tættere samarbejde mellem de tre forsyningsorganisationer Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og DANVA.

På de seneste folkemøder har foreningerne i stigende grad sat en fælles dagsorden med fokus på samfundsnytten ved forsyningssektoren. Det kulminerede sidste år, hvor foreningernes tre direktører krydsede klinger med forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt i en hårdtslående og underholdende quiz-debat.

”Med et fælles forsyningstelt vil vi skabe endnu større opmærksomhed om den samlede forsyningssektors arbejde med den dobbelte bundlinje. Folkemødet er et unikt sted at komme i tale med både politikere, embedsmænd, forskere og andre interesseorganisationer på én gang. Den chance skal vi udnytte,” siger Dansk Affaldsforenings direktør Jacob Hartvig Simonsen.

Vækst og arbejdspladser

Det seneste års tid har debatten om forsyningssektoren ifølge de tre organisationer handlet alt for meget om at spare og skære i sektoren fremfor at udvikle den til gavn for både mennesker og virksomheder. Det vil være et af temaerne for tilstedeværelsen på Bornholm.

”Forsyningssektoren løfter et kæmpe samfundsansvar, både når det handler om grøn omstilling, forsyningssikkerhed, forbrugerbeskyttelse og arbejdspladser i hele landet. Vi synes i al beskedenhed selv, at det er ganske vigtige dagsordner, og vi vil gerne sammen med politikere,  andre brancheaktører og forbrugere debattere, hvordan vi styrker sektoren,” siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Vandsmagning og affaldssortering i verdensklasse

Arbejdet med at lægge det præcise program for teltet går nu i gang, men der bliver plads til både skarpe debatter og faglige temaer såvel som mere underholdende arrangementer for Folkemødets mere ’almindelige’ gæster.

”Danske forsyninger sikrer vækst, velfærd og velstand til alle egne af Danmark med løsninger i verdensklasse. For eksempel er smagen af det danske hanevand helt enestående. Det samme er måden, vi sorterer affald på. Begge dele vil vi fremvise på Folkemødet med en vandsmagningskonkurrence og en event med affaldssortering,” siger Carl-Emil Larsen, direktør i DANVA.

Platform for medlemmer

Det vil også være muligt for de tre foreningers medlemmer at afholde arrangementer i teltet.

Placeringen af teltet bliver formentlig lidt nord for cirkuspladsen i det område, som kaldes Danchells Anlæg. De tidligere år har det lagt græs til aktører indenfor klima, miljø og energi.

Folkemødet 2017 foregår i uge 24, fra torsdag 15. juni til søndag 18. juni.

Yderligere information

Kontakt kommunikationschef Karsten Bjørno på mobil 2014 3542 eller e-mail kbj@danva.dk