Foto: Flemming Brandstrup
DANVA har netop uddannet Danmarks første afløbsoperatører. Afløbsoperatøruddannelsen er målrettet medarbejdere, der arbejder med driften af afløbssystemerne. Uddannelsen er udviklet efter ønske fra vandselskaberne, og kursisterne har studeret siden foråret.

Afløbsoperatøruddannelsen tager afsæt i den hverdag, driftsmedarbejderen møder og de udfordringer, han står overfor med vedligeholdelse og drift af afløbssystemerne. Uddannelsen består af fem moduler, som tilsammen udgør afløbsoperatøruddannelsen. Deltagerne har fået en helhedsforståelse for afløbssystemet og samspillet med renseanlægget, og har nu en grundig viden om afløbssystem, pumpestationer, arbejdsmiljø og kommunikation.

Deltagerne på uddannelsen har vist stort engagement og begejstring for uddannelsen, selvom de alle har mange års erfaring med drift af afløbssystemer.

De nye afløbsoperatører er:

  • Kenneth Larsen, Glostrup Forsyning
  • Jesper Jensen, Halsnæs Forsyning
  • Johnny Clausen, Halsnæs Forsyning
  • Leif Larsen, Kolding Spildevand
  • Erik Gregersen, Randers Spildevand
  • Frank Blichfeldt Davidsen, Aarhus Vand
Deltagerenes største ønske er nu, at der laves et opfølgningsmodul for at blive holdt opdateret på det faglige og for at få mere viden om nogle af de emner, som der ikke være plads til i uddannelsen.

DANVA opstarter et nyt hold til marts. Læs mere om uddannelsen og se datoer for 2015 her: Afløbsoperatøruddannelsen

Yderligere information

Kontakt Helle Kayerød på telefon 8793 3511 eller e-mail hkr@danva.dk