Knap 500 deltagere samles i disse dage til en konference om fremtidens vand. På Dansk Vand Konference, der afholdes i Aarhus 19.-20. november, præsenteres den nyeste viden om vand, spildevand og klima. Konferencen, der arrangeres af vandselskabernes brancheorganisation DANVA, har i løbet af de to dage knap 80 forskellige indlæg og arrangementer.

Vi er nu kommet til en skillevej, hvor det har stor betydning for vores fremtid, hvilke beslutninger vi træffer for problemerne med vand. Derfor skal vi skabe et overblik over den nyeste viden. Konferencen præsenterer nogle af de allervigtigste eksempler på løsninger, som for eksempel hjælper danskere imod oversvømmelser. Konsekvenserne af oversvømmelser både herhjemme og i udlandet er alvorlige. Derfor arbejder vandselskaberne intenst med at dæmme op for dem,” siger direktør for DANVA, Carl-Emil Larsen.

Der er for mig ingen tvivl om, at vandselskaberne skal fortsætte med at investere og udvikle, for ikke at problemerne med blandt andet de stadig stigende regnmængder sendes videre til vores børn.”

Dansk Vand Konference handler både om at vise excellent virksomhedsdrift, ligesom der også gives eksempler på nogle af de nyeste teknologiske løsninger. De kan få betydning for danskerne, Danmarks position på eksportmarkedet fremover og løsningen af verdens klimaproblemer.

Blandt andet præsenteres et projekt med minimering af lattergasudslip fra renseanlæg. Lattergas er en drivhusgas, der er 300 gange kraftigere end CO2. Lattergasopfindelsen vandt for 14 dage siden den internationale pris Innovation Award på AQUATECH 2013 i Amsterdam.

Der er på konferencen også en præsentation af fremtidens renseanlæg, der ligger i Billund og som har fået en enorm opmærksomhed fra det meste af verden, ligesom der afsløres nye detaljer om Danmarks nationale testcenter for vand.

Danmark har alle muligheder for at blive markedsleder af vandteknologiske løsninger. Men der er desværre nogle grundlæggende barrierer i lovgivningen, som er uheldige obstruktioner for det mål. Dem er DANVA i dialog med politikerne om at få fjernet. Vi taler også med lovgiverne om at sætte handling - eller rettere fi-nanslovsmidler - bag ordene om, at Danmark skal være førende inden for eksport af vandteknologiske løsninger,” siger Carl-Emil Larsen.

Vi er kommet til en skillevej, hvor lovgivere og vandbranche må tage hinanden i hånden for at være med til at løse vores og verdens store udfordringer for vand, spildevand og klima.”

Dansk Vand Konference afholdes på Hotel Radisson Blu i Aarhus og åbner tirsdag 19. november kl. 10.

Yderligere oplysninger:

Direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen, tlf. 2033 8515, e-mail: cel@danva.dk

Kommunikationschef i DANVA, Karsten Bjørno, tlf. 2014 3542, e-mail: kbj@danva.dk