Bæredygtig Beton Prisen 2013 går til Rabalder Parken i Roskilde. Rabalder Parken er verdens første kombinerede regnvandsanlæg og skaterbane.

Torsdag den 19. marts blev prisen overrakt til Torben Jørgensen, formand for Roskilde Forsynings bestyrelse og for Roskilde Kommunes Teknik- og Miljøudvalg. Det skete på Bæredygtig Beton Konferencen, byggebranchens Oscarfest.

 

Rabalder Parken har sammen med fire andre projekter været nomineret til Bæredygtig Beton Prisen 2013. Det er Dansk Byggeri, der står bag prisen, som er en af dansk byggebranches mest eftertragtede priser.

 

Det er en jury af fagfolk, der har udvalgt fire projekter med Rabalder Parken som det eneste sjællandske. I juryens begrundelse hedder det bl.a.: "Rabalder Parken er et enestående eksempel på, hvordan beton og bæredygtighed er tænkt ind i et samlet projekt, der forener miljø, æstetik og social ansvarlighed".

 

Det budskab var gået klart ind hos danskerne, der stemte Rabalder Parken ind på en sikker førsteplads med et absolut flertal på 52 procent af stemmerne - 4.144 i alt. Bæredygtig Beton Prisen er nemlig en publikumspris.

Roskilde klimasikrer mod monsterregn!

Rabalder Parken blev indviet i august 2012 og projektet giver genlyd i fagkredse.

 

Rabalder Parken skal klimasikre Roskildes nye kreative byområde, Musicon. Regnvandsbassinet kan rumme 23.000 m3 regnvand, hvilket svarer til 10 svømmehaller. Men da tunge og pludselige regnskyl kun opstår få gange om året, kan kanaler og regnvandsbassiner bruges til rekreative aktiviteter, når det ikke regner voldsomt.

 

Udover at du kan skate i kanaler og regnvandsbassin har Rabalder Parken også hængekøjer, trampoliner, grill, siddemøbler, fitnessredskaber, gynger, vandtrappe i beton og en regnvandssø.

 

Regnvandsanlægget fylder 40.000 m2, men i stedet for at stjæle plads, giver området borgerne i Sydbyen et rekreativt åndehul.

Hvem står bag?

Rabalder Parken er blevet til i samarbejdet mellem Roskilde Forsyning og Roskilde Kommune.

Rabalder Parken er udviklet i samarbejde med og med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden, Foreningen Roskilde Festival, Nordea Fonden samt Unicon Beton.

Kilde: Pressemeddelelse fra Roskilde Forsyning