Kinesiske erhvervsfolk deltog i eventen i Billund den 10. september. Foto: Henning Lærkedal

Miljøminister Ida Auken og Vandsektorens Teknologiudviklingsfond giver 15 mio. kroner til at etablere et state-of-the-art spildevandsanlæg i Billund. I 2016 vil Billund Vand A/S kunne præsentere den ypperste teknologi, når det gælder rensning af spildevand og optimal udnyttelse af slam.

Billund BioRefinery

Med 15 mio. kroner fra Program for Grøn Teknologi og VTU-Fonden og en egenfinansiering på mindst 45 mio. kroner bliver projektet Billund BioRefinery et demonstrationsanlæg i fuld størrelse. Det skal vise eksportmarkeder, hvad Danmark kan levere indenfor spildevandsrensning.

Dansk innovation

Miljøminister Ida Auken siger:

"Projektet rummer ny teknologi, som er unik på verdensplan og giver flere gevinster, som gavner både miljøet og beskæftigelsen. Først og fremmest er der lagt op til en endnu mere effektiv rensning af spildevandet og et overskudsenergiproducerende anlæg. For det andet anvender man noget af den energi, der findes i slam til at drive selve anlægget og sparer derved ressourcer. Det er dansk innovation, når det er bedst, og det kan være med til at profilere Danmark som foregangsland i vandsektoren."

Læs mere

Læs Miljøministeriets pressemeddelse: Fremtidens renseanlæg er fundet

Læs pressemeddelelse fra Krüger, Billund BioRefinery og Billund Vand:

Fremtidens renseanlæg udvikles med store perspektiver for dansk miljøeksport

Læs mere om projektet på www.billundbiorefinery.dk

Miljøminister Ida Auken sendte en videohilsen til arrangementet hos Billund Vand den 10. september.