Der er utallige eksempler på økonomiske fupnumre via internettet. Tidligere har det blandt andet været banker, NETS og SKAT, der har været udsat. Nu er turen så kommet til at advare forsyningskunder om, at de skal undlade at reagere på falske, elektroniske rykkere.

 

Vandsektorens brancheorganisation, DANVA, kommer med denne anvisning:

”Forsyninger sender almindeligvis ikke rykkere ud via mail. Derfor fraråder vi på det kraftigste, at forbrugerne indbetaler penge på baggrund af disse henvendelser,” siger kommunikationschef i DANVA, Karsten Bjørno.

 

”Hvis man er i tvivl om, der er tale om en rykker fra forsyningsselskabet, så tag telefonisk kontakt til det for at høre, om der er et økonomisk udestående.”

 

Mailen med den påståede restance er for nuværende i en dårlig maskinoversat version, men DANVA forventer, at svindlerne bliver mere professionelle med tiden.

Fupmailen

 

Fupmailen, der er underskrevet med en forsynings skrifttyper og en navngiven person fra virksomheden, har følgende ordlyd:

 

dyr (s) (navn på selskab) kunden

Din betaling blev afvist af din bank på grund af teknisk problem med automatisk debitering,

For at undgå de sanktioner, giver vi dig mulighed for at betale online med dit kreditkort,

For at betale din regning nr. DK78441012, klik på linket nedenfor:

‹‹ Betal din regning ›› (link deaktiveret)

Når manglende afklaret din situation, vil vi gå videre med suspension af strømforsyning, vil denne intervention blive opkrævet.

Tak for din tillid.

Yderligere oplysninger:

Kommunikationschef i DANVA, Karsten Bjørno, tlf. 2014 3542, e-mail: kbj@danva.dk