AQUATARIUM - det nye vandværk i Ringkøbing-Skjern Forsyning.
Millioner er på vej til vandforsyninger, der udvikler førsteklasses teknologi til at sikre godt drikkevand. Samlet får projekterne 13 mio. kr. fra Miljøministeriets Program for Grøn Teknologi og Vandsektorens Teknologiudviklingsfond til state-of-the-art demonstrationsanlæg for vandforsyning.

Bag projekterne står VandCenter Syd, HOFOR, Aarhus Vand og Ringkøbing-Skjern forsyning.

8 delprojekter

Miljøministeriet og VTU-Fonden støtter i alt 8 delprojekter, som tilsammen skal sikre fremtidens vandforsyningssystem. Et af projekterne er et nyt elektronisk øre, der skal afprøves på Ringkøbing-Skjern Forsynings nye vandværk AQUATARIUM.

De øvrige projekter omfatter udvikling af nye sensorteknologier, realtidsovervågning af vandkvalitet, intelligente styringer af vandværkets produktionskomponenter til fordel for miljø og energiforbrug samt et par demonstrationsprojekter inden for avanceret vandbehandling.

Projektet i Ringkøbing-Skjern støttes med knap 4 mio. kr. mens de øvrige 9 mio. kr. går til et samarbejds-projekt, som har fået titlen ”Rosavand” og foregår i et samarbejde mellem HOFOR, Aarhus Vand og VandCenter Syd, som er projektleder.

Eksport skal øges

Miljøminister Ida Auken er stolt over engagementet i vandsektoren, der skal styrke eksporten af dansk vandteknologi.

Læs mere

Læs Miljøministeriets pressemeddelelse: Drikkevandsanlæg får elektroniske ører

Læs pressemeddelelse fra VandCenter Syd og Ringkøbing-Skjern Forsyning:

Danmarks hidtil største udviklingsprojekt for drikkevandsforsyning skal støtte dansk eksport