Formanden for Folketingets Miljøudvalg, Lone Loklindt, foretog den officielle åbning af VandTek.

70 produktnyheder, to ministerbesøg og stor tilslutning til de faglige konferencer, da vandbranchen mødtes på VandTek i Odense Congress Center.

Vand- og spildevandsbranchens konferencer og udstilling i Odense den 20.-23. november var fire dage med stor aktivitet på et højt fagligt niveau. VandTek bød blandt andet på 168 udstillere, flere interessante konferencer og 24 timers idéudvikling med øje for det kinesiske eksportmarked. Udstillingen havde ugen igennem 3.810 besøgende.

Kristian Friis, chefkonsulent i DANVA og deltager i planlægningsgruppen, glæder sig over en velkørende VandTek med god variation i indhold og flere prominente besøg:

"Vi har haft en fin konferenceudstilling, hvor folk har kunnet netværke med samarbejds-partnere og møde nye og gamle kunder. Aktivitetsniveauet har været fint, og vi er stolte af, at det faglige niveau er så højt, at både miljøminister Ida Auken og klima- og energiminister Martin Lidegaard prioriterede at deltage," siger Kristian Friis.

Han var dertil meget tilfreds med de over 900 konferencegæster på udstillingen, og over det nye tiltag med 24-timers eksportprojekt-konkurrence, hvor unge talenter fra branchen beskrev en case til at komme ind på det kinesiske marked.

Thue Jensen fra messe- og konferencearrangøren MCH lagde vægt på opbakningen og en stor indsats fra både virksomheder, brancheorganisationer og andre interessenter:

"Nu venter en evalueringsproces frem mod den næste VandTek, hvor vi vil bruge de mange gode input, vi har fået fra udstillerne," siger han.

Prisvindere på VandTek 2012

Flere priser blev uddelt på VandTek blandt andet:

  • G. O. Andrups Grundvandspris til Walter Brüsch fra GEUS
  • DANVAs Energipris til VandCenter Syd
  • NoDig Miljøpris til Grib Vand
  • NoDig Most Innovative til Københavns Energi
  • NoDig Publikumspris til Næstved Forsyning.
  • Prisen for bedste eksportprojekt i 24-timerskonkurrencen gik til Clean River Technology.

Desuden blev der uddelt hele 17 mio. kr. til projekter gennem VTU-fonden.