DANVA blev onsdag aften tippet om et muligt hackerangreb mod de danske vandselskaber. Sagen er overgivet til politiet.

Det verdensomspændende netværk af hackere Anonymous truede i et åbent brev til danske borgere mandag med at ville hacke sig ind i cpr-registeret og lægge det ned.

Anonymous truer også med at ville ramme virksomheden Atea A/S, der sælger it-sikkerhed ved at angribe deres kunder, som blandt andet er spildevandsselskaber.

Ifølge Ekstra Bladet er cpr-registret blevet alvorligt ramt onsdag, men Atea A/S siger til DANVA, at der kun var tale om et mindre angreb og at cpr’s hjemmeside er fuldt oppe at køre igen.

DANVA har forgæves forsøgt at få en sikkerhedsvurdering af myndighederne, der arbejder på sagen, men vi orienterer alle direktører om situationen direkte på mail.

I brevet fra Anonymous som begrundelse for angrebet står der blandt andet:

"I de sidste par måneder har den danske regering ført cyberkrig og vendt nogle af vores egne imod os og har brugt medierne til at bringe historier om, at hackere er i stand til at angribe vandselskaber, og her er et pudsigt faktum. Atea A/S i Danmark har it-sikkerhed i deres produktportofolio, og en af deres klienter er, ja, du har måske allerede gættet det – et spildevandsselskab.”

"Men inden du gør i bukserne, så bare rolig, forhåbentligt er deres produkter ikke lige så dårlige som deres egen sikkerhed, eller er de? Vi vil lade dig bestemme. Vi bliver kaldt alt fra programmeringsyngel til terrorister af de folk, som du betaler penge for at beskytte dine informationer og vandselskaber."

Vi opdaterer, når der er nyt i sagen.