Forsyningssekretariatets udkast til den endelige benchmarkingmodel for vandsektoren er dårligt håndværk. Derfor kræver DANVA (Dansk Vand- og Spildevandsforening), at udkastet trækkes tilbage omgående, så laveste fællesnævner ikke skal sætte standarden for vandsektoren i Danmark.

Danskerne kommer til at kigge langt efter service og kvalitet - for ikke at tale om forsyningssikkerhed og miljøbeskyttelse, hvis forsyningsselskaberne skal leve op til de helt urimelige krav, som Forsyningssekretariatets model for benchmarking af vandsektoren lægger op til.

Udkastet blev præsenteret på Forsyningssekretariatets hjemmeside fredag d. 24. juni, og indeholder en gennemgang af den benchmarkingmodel, der fremover skal bruges til at beregne de individuelle effektiviseringspotentialer for vand- og spildevands-forsyningerne.

Misvisende resultater

DANVA mener at udkastet, ud over at være stærkt forsinket, er så fejlbehæftet og spækket med misvisende resultater, at det giver et fuldstændigt forvrænget billede af vandsektoren i Danmark.

- Udkastet er ganske enkelt dårligt håndværk. Modellen er utroværdig og ikke ordentligt gennemarbejdet. Den lægger op til at den absolut laveste fællesnævner fremover skal sætte standarden for serviceniveauet og forsyningssikkerheden. Det kan vi simpelthen ikke acceptere, siger DANVAs direktør, Carl-Emil Larsen og fortsætter:

- Er det virkelig det, politikerne ønsker? Vil man sylte en velfungerende vandsektor og lægge den fuldstændig ned på få år, på baggrund af et yderst spinkelt beregnings-grundlag? Jeg synes, at det er tankevækkende at man i modellen ikke har taget højde for hverken service, kvalitet eller miljøbeskyttelse. Dette er blot endnu et eksempel på, at prisloftet ikke vil komme til at fungere.

Yderligere information

Kontakt direktør Carl-Emil Larsen, M: 2033 8515, E: cel@danva.dk