Nyheder

Kommunikation

Folkemøde med minister og bonderøv

15-05-2017 10:50:00 - af- Karsten Bjørno

Et fælles forsyningstelt på Folkemødet 2017 er det seneste skridt i retning af et tættere samarbejde mellem de tre forsyningsorganisationer DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

 

”Folkemødet er et unikt sted at få vores budskaber ud til både politikere og borgere på. Den chance bliver større og mere massiv, når vi samarbejder,” siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

 

DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme sætter fælles fokus på samfundsnytten ved en offentligt og forbrugerejet forsyningssektor. Blandt deltagerne i forsyningsteltet er Bonderøven kendt fra DR1 og forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt.

 

DANVA gør igen vandet synligt på Folkemødet og samarbejder med medlemmerne fra Fors, BIOFOS og Bornholms Forsyning om vandevents. I de vandrelaterede arrangementer er både undervisning målrettet folkeskoleelever, politiske debatter og events rettet mod forsyningskunder på programmet.

 

Folkemødet 2017 foregår i uge 24 fra torsdag 15. juni til søndag 18. juni. Placeringen af Forsyningernes Telt er Nordlandspladsen, B13, og det vil være bemandet fra torsdag kl. 13.00 til søndag kl. 14.00.

Program

DANVAs arrangementer i teltet:

Fredag 16. juni

Kl. 9.00-9.45:

Kom og mød Vandetsvej.dk og 6. kl. fra Kongeskærskolen” i samarbejde med BIOFOS.

Mød 6. klasse fra Kongeskærskolen i Allinge og oplev, hvordan danske forsyninger bidrager med formidling til Åben Skole om vand, klima, ressourcer og bæredygtighed, når de inviteres på besøg.

 

Kl. 12.00-12.45:

Spildevandsslam fra lort til lagkage?” i samarbejde med Fors og BIOFOS.

Er spildevandsslam det rene lort, eller kan det gøres til en værdifuld ressource for landbruget?

 

Kl. 14.00-14.45:

Fordomsquiz om forsyning af hele Danmark” i samarbejde med Dansk Fjernvarme og Dansk Affaldsforening. Debat med minister Lars Chr. Lilleholt.

 

Kl. 15.00-15.45:

Du er en del af den cirkulære økonomi”.

Forsyningsselskaberne er måske de væsentligste aktører herhjemme, når det drejer sig om genanvendelse. Vær med til at drøfte, hvad der skal til for at fremme den cirkulære økonomi – og få et indblik i, hvad dine selskaber gør på området.

Lørdag 17. juni

Kl. 12.00-12.45:

Rent drikkevand kommer fra hanen”.

Hør DR’s Bonderøvens bud på, hvorfor vi bør drikke rent postevand direkte fra hanen i stedet for flaskevand. Eventen omfatter vandbar og smagekonkurrence.

Yderligere information

Kontakt kommunikationschef Karsten Bjørno på telefon 8793 3575, mobil 2014 3542 eller e-mail kbj@danva.dk

 

Vandsmagning på et tidligere Folkemøde i samarbejde med Bornholms Forsyning.