Verdens Vanddag den 22. marts

Et glas koldt vand fra hanen er naturens gave, der skånsomt er fravristet naturen, så du og din familie kan nyde det hele livet. Vand danner rammen om vores liv og er uden tvivl Danmarks mest værdifulde naturressource.

Hvert år den 22. marts fejres Verdens Vanddag. Den internationale mærkedag giver forsyningerne her til lands mulighed for at gøre opmærksom på det vidunderlige vand, vi har i Danmark. Vand og sundhed er to sider af samme sag, og vi har det store privilegium i Danmark, at vi bare kan åbne for hanen og slukke tørsten i et glas dejligt, koldt og forfriskende vand. Og samtidig bliver der sørget for håndtering af spildevandet, så vi beskyttes mod sygdomme. Vand er kilden til alt liv og den mest vitale byggesten i det enkelte menneskes krop og det basale fundament for et velfungerende samfund.

Aktiviteter på Vandets Dag

DANVAs medlemmer er hvert år med til at sætte fokus på det sunde drikkevand, grundvands-beskyttelse og miljørigtig håndtering af spildevandet. Forsyningerne laver aktiviteter fx konkurrencer for skoleelever eller åbent hus på vandværker og renseanlæg. Nogle forsyninger laver også kampagner for at markere Vandets Dag. Hvert år laver DANVA en oversigt på hjemmesiden over årets aktiviteter og laver en opsamling i en artikel i medlemsbladet danskVAND.

I anledning af Vandets dag 2016 deltog DANVA igen i en kampagne om sprøjtefri haver. Få inspiration til dine egne aktiviter i oversigt over aktiviteter i 2016 og aktiviteter i 2015 og aktiviteter i 2014 og aktiviteter i 2013.

FN kampagne

Verdens Vanddag blev grundlagt på FN's miljøkonference i Rio de Janeiro i 1992, og hvert år sættes fokus på et særligt tema. I 2016 var det globale tema "Water & Jobs" og i 2017 er temaet "Wastewater". Læs mere på FN's hjemmeside og på World Water Day hjemmeside.

Plakater og foldere

DANVA tilbyder gratis informationsmateriale til de besøgende på vandværker og renseanlæg samt en flot plakat. Du kan downloade både en plakat samt foldere om drikkevand og spildevand. Materialet kan downloades her... 

Læs mere

Aktiviteter i 2016

Aktiviteter i 2015

Aktiviteter i 2014

Aktiviteter i 2013

PR materiale